Друштво

SAOPŠTENJE UPRAVE POLICIJE POVODOM UBISTVA POLICAJCA U IGALU

Povodom ubistva službenika granične policije Milutina Lekovića saopštenje za javnost uputili su iz Uprave policije:

Policijski službenik M.L. (41)koji je zadobio povrede od vatrenog oružja je preminuo u Specijalnoj bolnici u Risnu od posljedica ranjavanja.

M.L. je smrtno stradao na dužnosti.

Službenici Uprave policije su efikasno reagovali, locirali i lišili slobode tri lica osumnjičena da su povezana sa ovim krivičnim djelom, od koji je jedan kako se sumnja lišio života našeg kolegu.

Danas oko 14,45 časova u ulici Sava Ilića u Igalu, prilikom radnje privođenja tri lica koja nisu kod sebe imala lična dokumenta, jedno od lica iz svog pištolja je ispalilo hitac u policijskog službenika M.L. Napadači, dvije muške i jedna ženska osoba suse nakonnapada dali u bjekstvo u nepoznatom pravcu.

Za napadačima je odmah organizovana potjera i uspostavljena blokada grada kao i šireg pograničnog pojasa prema Republici Hrvatskoj. Osumnjičena lica su locirana na području Sutorine oko 17,00 časova i lišena slobode.

Jedan od njih, prilikom lišenja slobode, muškarac starosti oko 45 godina je potegao pištolj i uperio ga u policijske službenike izgovarajući pritom prijeteće riječi. Tada je došlo do razmjene vatre u kojoj je napadač od strane policijskih službenika pogođen iz vatrenog oružja i onesposobljen, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina takođe savladani.

Policija raspolaže podacima o mogućem identitetu osumnjičenih lica a u toku su aktivnosti na potvrđivanju tih saznanja sa partnerskim službama.

Policija zahvaljuje svim građanima Herceg Novog koji su svojim pozivima davali blagovremene i tačne informacije o napadačima i njihovom pravcu bjekstava.

Uprava policije izražava ogorčenost zbog tragične smrti našeg kolege i sa pažnjom će pratiti dalji tok razvoj događaja u krivičnom procesuiranja osumnjičenih lica-navedeno je u saopštenju UP.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close