Политика

SAOPŠTENJE:OO DPS – JOŠ JEDNA OBMANA DEMAGOGA I PARTNERA NA VLASTI

Povodom zakazivanja vanredne sjednice SO saopštenjem se oglasio OO DPS Herceg Novi.

Za razliku od promotivnih oglasa koje novcem građana Herceg Novog redovno plaćaju jednom mediju, Demagozi su, ovog puta sa partnerima na vlasti, napustili format oglasne table i zakazali vanrednu sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda – usvajanje PUP-a. Zakazali su vanrednu sjednicu suprotno Poslovniku Skupštine Opštine Herceg Novi, jer jedno je “vanredna”, a drugo “hitna” sjednica. Zakazali su sjednicu, a da nisu stvoreni uslovi da se ista održi, jer nisu imali dokumenta i saglasnosti koje nalaže procedura da bi se razmotrila odluka o PUP-u. Kao što ih nisu imali ni na redovnoj sjednici Skupštine koju su zakazali i održali na Badnji dan po Gregriijanskom kalendaru.

Da li su sve ovo uradili s namjerom da optuže DPS kako ih tobožnje stopira da razvijaju grad, jer treba naći krivca za ovakav ishod? Da li su to uradili radi jeftine populističke propagande? Da li su to uradili zbog toga što nijesu htjeli da koriguju zahtjeve preko 700 građana Herceg Novog? Ili zbog toga što nijesu blagovremeno reagovali na niz primjedbi i sugestija resornih ministarstva?

Nakon što su partneri na vlasti, bez ijedne izgovorene riječi, gotovo na silu usvojili 15-ak tačaka za manje od sat vremena, samovolja je pokazana još jednom. Zato smo svi zajedno došli u situaciju da se o ovako važnoj temi odlučuje na samom isteku tekuće godine. Demokratska Partija Socijalista je bila spremna da svojim učešćem na zakazanoj vanrednoj sjednici ukaže na sve manjkavosti predloga PUP-a, ali i da u interesu građana i razvoja Herceg Novog, podrži predlog. Ipak, još jednom se pokazalo da je ponašanje lokalne vlasti suprotno interesima građana Herceg Novog. Pretpostavljamo na šta će ličiti njihovo saopštenje, ali smo sigurni da će građani znati da se pravilno odnesu prema svima koji na ovakav način vode grad, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close