ДруштвоКултура

SARA BOJANIĆ OŠ “MILAN VUKOVIĆ“ DONIJELA NAGRADU OD 3000 EURA

 

Na likovnom konkursu „Moja IDEjA za moju školu“ u organizaciji Merkator – Crna Gora, nagradu u iznosu od 3000 eura dobila je OŠ „Milan Vuković“ jer je rad njihove učenice Sare Bojanić proglašen za najbolji.

Na izložbi otvorenoj u Dvorani Park predstavljeno je 12 radova sa likovnog konkursa „Moja IDEjA za moju školu“ u kojoj su učestvovale OŠ „Dašo Pavičić“, OŠ „Milan Vuković“, OŠ „Iija Kišić“ i OŠ „Orjenski Bataljon“. Učenica Sara Bojanić je osvojila prvu nagradu, donaciju od 3000 eura koju škola sa Savine može da iskoristi za rekonstrukciju objekta i dvorišta. Izložbu je otvorila Aleksandra Stanković, PR kompanije Merkator – Crna Gora.

-Izabrali smo likovni konkurs za osnovne škole jer znamo da Novi obiluje slikarskim talentima, kao što su to potvrdili do sada, vaši brojni sugrađani, ali i učenici koji su poslali svoje radove na konkurs. Djeca u različitim uzrastima u različitim tehnikama nacrtala su i naslikala ono što bi voljela da vide u svom okruženju – rekla je Aleksandra Stanković.

Profesorka likovne kulture u OŠ „Milan Vuković“ Mila Mračević koja je pomogla maloj Sari prilikom slikanja, je rekla.

-Iznenađeni smo, ali smo se i obradovali. Sara Bojanić je učenica koja je i ranijih godina dobijala nagrade, tako da ovo za nju i nije iznenađenje, ali je sigurno velika radost. Sada imamo mogućnost da oplemenimo školu i da učenicima bude ljepše – objasnila je Mračević.

Prva IDEA u Crnoj Gori otvorila je vrata potrošačima u Herceg Novom, zbog čega je kompanija Merkator – Crna Gora odlučila da ovdje organizuje jedan od većih, društveno – odgovornih projekata kao što je likovni konkurs.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close