ДруштвоИздвојено

SARADNJA OŠ “DAŠO PAVIČIĆ” I EKONOMSKO-KULTURNOG CENTRA AZERBEJDŽANA U CRNOJ GORI

OŠ “Dašo Pavičić” sklopila je saradnju sa Ekonomsko-kulturnim centrom Azerbejdžana u Crnoj Gori. Škola na Toploj je do sada potpisala niz ugovora o saradnji, sa OŠ “France Prešern” iz Kranja, sa OŠ “NMS Promenade” iz Štajera, a ovo je nastavak priče.

Svaka međunarodna saradnja je bitna za školu, a direktor Branislav Krečković ističe da njihova ustanova kao najbrojnija ima i ulogu i zadatak da bude u centru dešavanja.

-Danas nam je gost bio Seyran Mirzazada, direktor Ekonomsko-kulturnog centra Azerbejdžana u Podgorici. U okviru nastavnog programa za druge razrede osnovne škole sprovodimo projekat – jedan neobičan ili značajan gost, koji nije sa ovih prostora. On se družio sa našim učenicima. Tema tog časa je bila ono što spaja Crnu Goru i Azerbejdžan, a to je nar. On je veoma značajan za samu kulturu Azerbejdžana. Postoji i festival posvećen ovom voću, a on je to našim učenicima objasnio, kazao je direktor Krečković

Azerbejdžan i Crna Gora imaju jako dobre odnose koji su na zavidnom nivou, a pored ekonomske i privredne žele da uspostave saradnju i na drugim poljima, kazao je Seyran Mirzazada, direktor Ekonomsko-kulturnog centra Azerbejdžana u Crnoj Gori.

-Mi kao kulturno-ekonomski centar hoćemo da proširimo saradnju na kulturu, tako da je jedan od ciljeva zbog kojih sam danas u školi razvijanje kulturnih odnosa. Nisam prvi put u Herceg Novom ali jesam u OŠ “Dašo Pavičić”. Herceg Novi kao opština ima posebno mjesto u našim odnosima zbog projekta Portonovi. Mi kao Kulturno- ekonomski centar osjećamo obavezu da nastavimo saradnju sa vašim gradom i školama.

Mirzazada je đacima govorio o Azerbejdžanu, kakvi su njihovi odnosi danas sa Crnom Gorom i šta očekuje od, kako kaže, najmlađih prijatelja u budućnosti.

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close