Спорт

SAŠA KULINOVIĆ JOŠ JEDNOM SAVLADAO 100 MILJA ISTRE

Proteklog vikenda na Istri je održana ultra trail trka “100 miles of Istria”. Trka je ujedno i jedna od dvadeset i jedne ultra trail trke u sastavu “ITRA WORLD TOUR”. Organizacija, posjećenost i konkurencija je na najvećem nivou. Takmičari su imali mogućnost da odaberu jednu od 4 distance: RED 100 milja (168 km), BLUE 110 km, GREEN 67 km i YELLOW 42 km.

Saša Kulinović, član AK “Niskogorci” Herceg Novi je četvrti put završio distancu od 100 milja a Miluša Bošković članica TK “Kotor” je pokazala svjetsku klasu, osvojenim petim mjestom na distanci od 110 km. Na svim trkama je bilo prijavljeno oko 1800 takmičara iz 51 zemlje.

-Iako su sve vremenske prignoze pokazivale nestabilno vrijeme sa mogućim padavinama, niko nije mogao da zamisli vremenske neprilike koje su nas čekale prvu noć na planini Učka i njenom najvisočijem vrhu Vojak. Led i snijeg, sa jakim vjetrom, koji je spuštao temperaturu do -15. Pored toga na nižim visinama su se cijelo vrijeme smjenjivali jaka bura i kiša u nevjerovatnoj kombinaciji, tako da smo bili mokri a nakon toga nas je probijao jak i haldan vjetar. Da bi “zadovoljstvo” bilo potpuno, cijelom dužinom staze je bilo blato koje je klizalo i ljepilo se za patike i time još više otežavalo kretanje, ističe Saša Kulinović i dodaje.
-Što se tiče moje trke, ja sam krenuo malo jače nego prije dvije godine na istoj trci, pokušavajuci da spustim vrijeme. Međutim, kada sam vidio uslove na stazi, shvatio sam da je ove godine to nemoguće, tako da sam poslije 40 km prelomio, i jedini cilj je bio da završim trku. Na kraju sam završio trku za skoro 36 sati, na 174 mjestu, od ukupno 400 takmičara sa plaćenim startninama, od kojih je 101 odustao a 30-tak ih nije ni startovalo, što još jednom pokazuje koliko su bili teški uslovi na stazi. Ovo je moja četvrta završena trka od 100 milja i nadam se da ću u budućnosti popraviti rezultat. Posebnu zahvalnost dugijem Milanu Jančiću i firmi “VKS Company” na besprekornoj podršci, Hotelu “Palmon Bay”, koji mi je pomogao u sistemu treninga,”Suplement Store” na proizvodima iz svog asortimana dodataka ishrani, “Baldo Company” i kompaniji Vodovod i kanalizacija d.o.o. poručuje Kulinović.
Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close