Економија

SASTANAK POVJERILACA BOLNICE MELJINE 21.OKTOBRA

Prvi sastanak povjerilaca PZU Opšte bolnice Meljine, u kojoj je sudija Miodrag Anđelić otvorio stečaj prošle nedjelje, biće održan 21. oktobra, navedeno je u rješenju o otvaranju stečaja. Povjerioci imaju rok od 30 dana da prijave potraživanja koja ce biti ispitivana na rocištu 8. novembra, prenosi Pobjeda.

U rješenju sudije Anđelića navedeno je da stečajni dužnik u podnesku nije osporavao dug zbog kojeg je EPCG podnijela prijedlog za otvaranje stečaja, kao ni ostala dugovanja, te da se na rocištu za ispitivanje stečajnih razloga iz ove ustanove niko nije pojavio.

– Dužnik je ukazao da su, i pored stalnih napora i mjera da se obezbijede sredstva za finansijsku likvidnost, objektivne okolnosti uslovile da ne mogu da izmiruju dugove po dospjelosti. Ne spori visinu duga i ostavlja sudu da procijeni postojanje stecajnih razloga – navodi se u rješenju. Istim rješenjem sudija je ukinuo mjeru o zabrani raspolaganja imovinom bolnice bez saglasnosti upravnika ili suda isprovođenja izvršenja prema bolnici koje je odredio rješenjem o otvaranju prethodnog stečaja pocetkom avgusta, s obzirom na to da sva prava upravljanja prelaze na stecajnog upravnika Žarka Ostojica. Ostojic je utvrdio da bolnica nema uslova da izmiruje dospjele obaveze, imajuci u vidu podatke o tu­oj imovini koju bolnica koristi, te podatke o dugu prema zaposlenima, za poreze i neizvršene sudske odluke i postupke koji su u toku.

U izvještaju ukazuje da su akumulirani gubici na nivou vrijednosti aktive ove ustanove. Prema izvještaju Centralne banke, racun bolnice je u blokadi od 20. maja ove godine na 6,6 miliona, dok je stecaj otvoren na zahtjev EPCG zbog duga od 242.300 eura. Još nije zakljuceno rocište za ispitivanje postojanja stecajnih razloga u kompaniji Meljine kompleks koja je upravljala bolnicom. Na posljednjem rocištu je rečeno da je osnivac Atlas Kap isplatio sve obaveze prema Oliveri Mihajlovic Elez i Poreskoj upravi koji su tražili uvođenje stecaja i u ovoj kompaniji. Na idućem rocištu, zakazanom za 1. oktobar, trebalo bi da bude poznato da li su ove obaveze zaista izmirene kako bi, nakon gotovo pet mjeseci ispitivanja stečajnih razloga, sutkinja Milica Vlahovic mogla donijeti odluku da li i ova kompanija ide u stečaj, prenosi Pobjeda.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close