ДруштвоИздвојено

SAVJET JRDS RTV HERCEG NOVI: RAZRIJEŠENA DOSADAŠNJA DIREKTORKA, ZA VD DIREKTORA IMENOVAN ŽELJKO KOMNENOVIĆ

Na današnjoj sjednici Savjeta JRDSRTV Herceg Novi donijeta je odluka o razrešenju izvršne direkotrke Dubravke Perović i imenovanju Željka Komnenovića  za vršioca dužnosti direktora, do raspisivanja konkursa.

Kako je navedeno u obrazloženju, Savjet je odluku o razrešenju  dosadašnje direktorice Dubravke Perović  donio zbog kršenja Statuta. Između ostalog, zahtjev za izdavanje odobrenja za emitovanje televizijskog programa uputila je Agenciji za elektronske medije i potpisala Dubravka Perović, bez znanja Savjeta. Takođe  Savjetu nije predložen opšti akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, niti programska dokumenta kojima se uređuju finansijska, organizaciona i programska pitanja Javnog radio difuznog servisa Radio Televizija Herceg Novi d.o.o. a povodom pokretanja televizijskog programa.

U obrazloženju za razrešenje navedeno je i da Savjet ne spori pravo direktora da, u okviru svojih nadležnosti, zastupa i predstavlja RTHN, ali  takođe smatra da je direktorica Perović navedenim aktivnostima finansijski, organizaciono i programski opteretila JRDS RTHN, bez znanja Savjeta, čime je izišla iz okvira nadležnosti direktora i preuzela na sebe nadležnosti Savjeta.

Savjet je na današnjoj sjednici za vršioca dužnosti direktora, do raspisivanja konkursa, imenovao novinara Željka Komnenovića.

Obje odluke donijete su jednoglasno.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close