Друштво

SEDMICA U ZNAKU MATURSKIH PROSLAVA I KVADRILE

Nastavna godina za maturante i polumaturante završava u petak 19. maja. Uz maturske proslave, njih do kraja maja i početkom narednog mjeseca očekuje polaganje nacionalnih, završnih i stručnih ispita.

Maturanti SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ i ove godine će sa svojim vršnjacima širom svijeta plesati kvadrilu i na taj način ozvaničiti kraj srednjoškolskog obrazovanja. Novljani će, njih 176, u petak tačno u 12 sati na Trgu Nikole Đurkovića otplesati maturski ples i tako nastaviti tradiciju uspostavljenu 2008. godine kada se Herceg Novi prvi put pridružio ovoj manifestaciji koja slavi mladost i zajedništvo. Već naredne subote 27. maja prošetaće gradom u svečanom defileu nakon čega će proslaviti matursko veče u hotelu Plaža. Od prvog juna očekuje ih polaganja završnih i stručnih ispita.

Učenike završnog razreda osnovne škole, od 24. do 26. maja očekuje polaganje nacionalnih ispita. Prije toga većina će proslaviti završetak osnovnoškolskog obrazovanja. Polumaturanti škole “Milan Vuković” prirediće matursku zabavu sutra veče u diskoteci La bamba, dok će u četvrtak slaviti njihovi vršnjaci iz škola „Ilija Kišić“ i „Orjenski bataljon“. Učenici iz Zelenike prodefilovaće šetalištem od hotela Igalo do kafea Pipls gje će zabava biti organizovana, a đaci iz Bijele planiraju defile ispred škole i donjim putem kroz mjesto pa proslavu u restoranu Olimpija.

Polumaturanti OŠ „Dašo Pavičić“ matursko veče imaće 2. juna.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close