ИздвојеноТуризам

SEZONU U GRADSKOJ LUCI OTVARAJU POLJSKI NAUTIČARI

Grupa turista iz Poljske koja stiže sutra sa tri katamarana i 15 jedrilica  otvoriće i zvanično nautičku sezonu u Gradskoj luci na Škveru.

Po riječima direktora Agencije za gazdovanje gradskom lukom  Boža Ukropine protekle sedmice okončali su radove  na infrastrukturi u cilju boljeg i bezbjednijeg prihvata plovila.

-Urađena je kompletna rekonstrukcija elektroinstalacija, sve montažne bitve su učvršećene i prekontrolisani su svi vezovi u vodi. Završeni su i svi sitniji poslovi – farbanje mobilijara koje je JP Morsko dobro doniralo Agenciji – kazao je Ukropina.

Očekuju da ovogodišnja sezona bude na nivou prošlogodišnje, koja je bila rekordna. U Luku je lani uplovilo oko 1.800 plovila.

-Prema svim najavama ova sezona bi trebalo da bude veoma uspješna. Prve jahte u čarteru stižu sredinom maja, a ono  što sada sa sigurnušću možemo reći, ove godine biće tri jahting vikenda , 29. jula, 5. i 12. avgusta  – istakao je direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom.

Ukropina podsjeća da su uslovi za rad zaposlenih unaprijeđeni. Zahvaljujući donaciji Turističke organizacije u vrijednosti od 3.500 eura, dobili su novi montažni objekat, dok je Agencija finansirala opremanje i računarsku opremu.

-Prostorije Agencije biće i mjesto na kojem će turisti moći da dobiju potrebne informacije i promotivni materijal – kazao je Ukropina.

Luka će i ove sezone najvjerovatnije dočekati  nautičare bez sanitarnog čvora i kupatila.  Problem je lokacija jer je prostor u Luci limitiran a tamo gdje je bila predviđena gradnja  je ispod nivoa glavne kanalizacione cijevi što poskupljuje radove. Rješenje je u montažnim objektima ali po riječima Ukropine nije izvjesno da će je realizovati do ove sezone, jer im je za sve poslove neophodan dugoročni ugovor sa Morskim dobrom koji još nije potpisan.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close