ДруштвоИздвојено

SIJERKOVIĆU ISTEKAO PRITVOR -U DALJEM POSTUPKU BRANI SE SA SLOBODE

Bivšem predsjedniku Sindikalne organizacije Instituta Igalo Igoru Sijerkoviću, istekao je pritvor u kome je bio 30 dana  i on će se u daljem postupku braniti  sa slobode, potvrđeno je RT Herceg Novi u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

Podsjećamo, Sijerković je 5. novembra lišen slobode zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju izvršenog na štetu Sindikalne organizacije Instituta „Dr Simo Milošević“ na čijem je čelu bio.

Vršeći dužnost v.d. predsjednika Sindikalne organizacije Instituta  u Igalu, u periodu od 1. jula 2015. godine do 1. juna 2019. godine, Sijerković je zloupotrijebio svoj položaj i bez saglasnosti Izvršnog odbora Sindikalne organizacije prebacio novac  sa stambenog na redovni sindikalni račun u iznosu od 304.900 eura. Potom je sa  tog računa isplaćivao pozajmice i to direktnim uplatama na svoj račun, kao i račune drugih radnika –saopšteno je tada iz policije.

Pritvor je Sijerkoviću  određen radi sprječavanja mogućnosti uticaja na svjedoke.  U Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom saslušano je više od 20 svjedoka u postupku. U narednom periodu slijedi vještačenje ekonomsko finansijske dokumentacije.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close