Култура

СИМБОЛИЧНО ОБИЉЕЖАВАЊЕ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛА

Након вишемјесечне паузе изазване пандемијом, у петак 11.септембра у амфитеатру дворане “Парк”, биће одржан концерт црногорских џез умјетника, којим ће симболично обиљежити седми Џез беј фестивал Херцег Нови. Покровитељ је Општина Херцег Нови.
Директорица Нада Караџић истакла је да су наметнуте околности промјениле планирани програм фестивала за ову годину и долазак џез умјетника из Њемачке, Италије и Словеније.
-Како би фестивал задржао континуитет и имиџ који је стекао за ових седам година , овим концертом у доба короне, кроз релевантан програм настојали смо потврдити друштвену одговорност , умјетничку и туристичку атрактивност и разлоге статуса манифестације од значаја за културу нашег града.
Музички садржај и звуци џеза наставиће се и послије концерта у кафе бару “Бока”, гдје ће бити одржан “џем сешн”.Посебно нас радује чињеница што ће то бити први музички догађај у нашем граду пред публиком након веће паузе изазване корона вирусом, а сви ми, што је и очекивано ,жељни смо како концерата тако и других културних дешавања, казала је Караџић.
С обзиром на то да ће се концерт одржати у складу са важећим здравственим препорукама , организатор и покровитељ догађаја моле публку да се придржавају мјера НКТ-а, а нарочито у погледу ношења заштитних маски и држања дистанце.

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close