ИздвојеноКултура

SJEĆANJE NA MIROSLAVA ŠTUMBERGERA I GOSTOVANJE KANADSKOG POZORIŠTA, NA GRADSKOJ KULTURNOJ SCENI, U PONEDELJAK, 2. JULA

” Starom kapetanu u čast ” naziv je programa koji je  posvećen  Miroslavu Štumbergeru, a biće održan u ponedeljak 2. jula, informišu  iz Gradskog muzeja Mirko Komnenović i galerije Josip Bepo Benković.

Inženjer, inovator, konstruktor i slikar Miroslav Štumberger rođen je 2. jula  1892. godine u  Šmarju u Sloveniji, nosilac je  brojnih medalja i priznanja, predani istraživač i čuvar prošlosti ovih krajeva koje je beskirajno volio.

Obilježavajući dan rođenja Miroslava Štumbergera   gradska Turistička organizacija, Mjesna zajednica Baošić, Gradski muzej i galerija, u saradnji sa NVO ” Fešta Baošići”, prirediće u bašti muzeja Starog kapetana  prigodan program. Nastupiće  klapa ” Stari kapetan” koja od 1973. godine nosi ime po kapetanu Miroslavu Štumbergeru i KUD  ” Sloga ” iz Đenovića. Ulaz u muzej biće slobodan  za sve posjetioce.

Sa početkom ljeta muzej “Starog kapetana” Miroslava Štumbergera otvoren je  za organizovane posjete,  za mještane i turiste, a radno vrijeme  je od 8  do 14 sati, svakog dana, osim nedjeljom.  Početak programa „Starom kapetanu u čast“ je u ponedeljak u 20 sati.

Istog dana (ponedeljak, 2. jul)  premijerno  će u našem gradu gostovati  kanadsko pozorište Workshop West Playwrights’ Theatre sa monodramom „Café Daughter“– „Kafe ćerka“ Theatre iz Edmontona u ponedeljak 2. Jula.

Zapadna pozorišna radionica iz Edmontona u naš grad stiže nakon nastupa u okviru 43. beogradskog Festivala monodrame i pantomime. Predstavu „Kafe ćerka“ je, po tekstu Keneta T. Vilijamsa, režirala Liza Rejvensberger, a u naslovnoj ulozi je Tifani Ajalik.

Predstava će biti odigrana  u Dvorani „Park“, početak je u 21 sat  a ulaz je besplatan. Gostovanje u Srbiji i Crnoj Gori odvija se pod pokroviteljstvom  ambasade Kanade. Pred predstavu će o ovoj međunarodnoj saradnji u  „Herceg festu“ biti održana press konferencija.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close