Политика

SJEDNICA SO O BUDŽETU U PETAK- IZBOR POTVRDIO DOLAZAK

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Andrija Radman zakazao je za petak  26. februara šestu vanrednu sjednicu lokalnog parlamenta sa samo jednom tačkom dnevnog reda – predlog odluke o budžetu opštine za ovu godinu.  Inicijativu za sazivanje sjednice Skupštine o budžetu podnio je juče  Klub odbornika DPS-a, a danas nam je potvrđeno iz Izbora da će prisustvovati sjednici lokalnog parlamenta i dati podršku budžetu.

– Odbornici Izbora će prisutvovati sjednici jer ne žele da dovedu u pitanje funkciniosanje grada. Što se tiče trenutnih problema u koaliciji na vlasti oni su u drugom koalicionom partneru a ne Izboru – kazao je predsjednik ovog odborničkog kluba Mladen Ivanović.

Prethodna odgađanja ove i sjednice na kojoj trebalo da bude ponovo izabrana Nataša Aćimović za predsjednicu opštine i redosljed njihovog ponovnog zakazivanja su, između ostalog, tačke sporenja koalicije na vlasti DPS i Izbora. Njihovi predstavnici su prije dva dana započeli pregovore koji su prekinuti bez dogovora, nakon čega je klub odbornika DPS-a podnio inicijativu za sazivanje sjednice o budžetu.

Budžet za ovu godinu planiran je na 17. 125.000 eura. U obrazloženju koje se nalazi u materijalu sjednice navedeno je da je usvajanje budžeta za 2016. godinu urgentno.

–U cilju nesmetanog funkcionisanja lokalne uprave  a polazeći od činjenice da je na snazi odluka o privremenom finansiranju  koja je ograničena rokom do 31.marta ali i iznosom sredstava koja se mogu koristiti, a to je jedna dvanestina prošlogodišnjeg budžeta, smatramo urgentnim usvajanje budžeta radi  spriječavanja nastanka štetnih posljedica po funkcionisanje lokalne uprave- navedeno je u obrazloženju.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close