Друштво

ШКОЛСКА ГОДИНА ПОЧИЊЕ ПО МОДЕЛУ КОЈИ ЈЕ НАЈАВЉЕН

Школска година почеће по истом моделу који је најављен, прије свега због потребе да ђаци, након дужег времена остваре контакт са школским окружењем, али уз напомену да је тренутна епидемиолошка ситуација више него сложена. То значи да, уколико се сви који су посредно или непосредно везани за образовни систем, не буду строго придржавали мјера, постоји реална могућност за промјену наставног модела: дјелимични или потпуни прекид наставе и прелазак на онлајн систем рада.

Наставу ће у школи похађати ђаци 1. 2. 3. 4. 5. и 6. разреда основне школе и 1. разреда средње школе, а остали онлајн, уз консултације у школи на сваких петнаест дана. Сви вртићи почињу са радом.

Све установе почеће са радом опремљене дезинфекционим и другим средствима, која се испоручују, као и уз строго поштовање других мјера Института за јавно здравље. Трајање часа за ученике основних школа је 30 минута највише 4 часа, а за ученике средње школе 30 минута највише 6 часова.

Без обзира на чињеницу што ће дио ђака пратити наставу у школи, Министарство просвјете ученицима свих разреда основне и средње школе обезбиједило је и снимљени материјал за највећи број предмета, који ће се од 1. октобра емитовати на ТВЦГ2 и МНЕ спорт 2 и МНЕ спорт 3. За ученике који прате наставу на албанском језику такође је обезбијеђен ТВ материјал, а детаљи и комплетна шема биће благовремено доступни.

Све додатне информације сјутра ће заједнички обезбиједити Министарство просвјете и Институт за јавно здравље.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close