Економија

SLABO INTERESOVANJE ZA SPORAZUMNI RASKID RADNOG ODNOSA

Tokom prošle godine za sporazumni raskid radnog odnosa prijavilo se 1 579 zaposlenih na centralnom i 322 zaposlena na lokalnom nivou, što je ukupno oko 1 900 zaposlenih u javnom sektoru, saopštila je ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

Ona je portalu Radio Televizije Crne Gore kazala da su do sada zaključena 54 sporazuma o prestanku radnog odnosa, a najviše zainteresovanih za sporazumni raskid radnog odnosa je u sektorima zdravstva, prosvjete, finansija, rada i socijalnog staranja i unutrašnjih poslova. Posmatrano po opštinama, najveći broj je u Podgorici 104, Pljevljima 72 i Nikšiću 43.

Pribilović je rekla da je na lokalnom nivou do sada zaključeno 50 sporazuma o prestanku radnog odnosa, kao i da ukupni neto iznos otpremnina po tom osnovu iznosi oko 387 200 eura.

U hercegnovskoj lokalnoj upravi, kako je nedavno saopštio predsjednik Opštine Stevan Katić, prošle godine 15-ak zaposlenih je iskoristilo pravo raskida radnog odnosa uz otpremninu, a za sporazumni odlazak sa svojih radnih mjesta zainteresovan je i određen broj zaposlenih u javnim preduzećima.

Otpremnine za zaposlene u lokalnoj upravi, ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština isplaćuju se isključivo iz budžeta Opštine, odnosno iz sredstava organa u kojima je zaposlen podnosilac zahtjeva. Zainteresovani mogu da podnesu zahtjev tokom trajanja važenja Odluke o otpremnini u slučaju sporazumnog prestanka radnog odnosa zaposlenih u javnom sektoru, odnosno do 31. decembra ove godine.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close