ДруштвоИздвојено

SLUŽBA ZA INFORMISANJE: KOMUNALNI RED KONTROLISAN ŠETALIŠTEM DO MELJINA I U ZELENICI -TERENSKIM RADOM DO BOLJIH REZULTATA

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i saradnici obišli su tokom jučerašnjeg dana trasu od “Yachting” kluba do Meljina, a danas i naselje Zelenika, gdje su nadležne službe obavile kontrolu komunalnog reda.

U Zelenici je, kako je na terenu ustanovljeno, potrebno očistiti nekoliko manjih plaža, a u narednom periodu bi trebalo i izmjestiti određeni broj kontejnera, a na nekim lokacijama i ograditi ih zidom. Takođe se razgovaralo i o mogućnosti instaliranja dva šahovska stola, a preduzeće Komunalno stambeno će u najskorijem roku popraviti rasvjetu u dječijem parku. Na više lokacija je utvrđeno da je potrebno potkresati zelenilo, a Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora će odgovornom pravnom licu naložiti uklanjanje mulja i čišćenje potoka Opačica.

Razgovarano je i o mogućnosti turističke valorizacije starog željezničkog mosta, dok je za Džorov most dogovorena pomoć Opštine građanima kada se budu izvodili radovi na izgradnji 30 metarskog zida, ali i finansijska pomoć mještanima Kuta u budućim asfalterskim radovima u tom naselju.

Tokom obilaska, evidentirana je velika količina otpada u kontejnerima na više lokacija, što opravdano građane i goste našeg grada čini nezadovoljnim.

Ovakvi obilasci, koje je u praksu uvela aktuelna lokalna uprava, nastaviće se i u narednom periodu, i to pojačanim intenzitetom, kazao je potpredsjednik Konjević. Kako je istakao, terenski rad i direktan razgovor sa građanima najefikasniji su način za kontrolu komunalnog reda u gradu i iznalaženje najboljih mogućih rješenja za probleme na koje građani ukazuju.

 

Sa potpredsjednikom Konjevićem, u obilasku terena bili su i direktorica Komunalno stambenog preduzeća Jasmina Konjević, sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević, kao i Vasilije Seferović ispred Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora.

                                                                                                                

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close