Друштво

SLUŽBA ZAŠTITE I SPASAVANJA DOBILA NOVO VATROGASNO VOZILO

Hercegnovska Služba zaštite i spasavanja nastavlja sa nabavkom nove i modernizacijom postojeće opreme. Ključeve novog vozila “Iveco Daily” danas su rukovodiocu Službe Aleksandru Škobalju predali predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović i predsjednik Skupštine opštine Andrija Radman.

Novo vozilo kupljeno je kroz tenderski postupak, od kompanije MGS Rijeka, i koštalo je 72 hiljade eura. Potreba za nabavkom ovakvog vozila ukazala se zbog nemogućnosti pripadnika Službe zaštite da djeluju u određenim uskim ulicama na teritoriji našeg grada, kao što su djelovi šetališta i rivijere, Škvera i područja kod tvrđave Španjola.

Kako je kazala Aćimović, nabavka novog vozila je još jedan pokazatelj namjere lokalne uprave da pojača kapacitete i mogućnosti Službe zaštite, kako bi se povećala bezbjednost građana, ali i omogućila bolja prevencija i reagovanje u datom trenutku.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2016/10/VOZILO-2.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]Radman je podsjetio da je ovo samo jedan vid ulaganja u Službu zaštite, te da je, od konstituisanja vlasti krajem 2014. godine, već u nekoliko navrata modernizovana tehnička oprema, kao i da je rekonstruisan Vatrogasni dom u Meljinama. Napomenuo je i da se sa ulaganjem u Službu zaštite i spasavanja ne smije stati i da je bezbjednost građana jedan od prioriteta lokalne uprave.

-Kupovinom ovakvog vozila riješili smo dugogodišnji problem. Ovo vozilo neće služiti samo za požarne, već i za tehničke intervencije u saobraćajnim udesima, ali i za komunalne intervencije gdje to bude potrebno. Vozilo je namjenski kupljeno za uske ulice i postiže veliku brzinu u jako kratkom vremenskom periodu, a opremljeno je na najsavremeniji način- kazao je Škobalj.

On je informisao da novo vozilo ima 170 konjih snaga, posjeduje 500 litara vode i 50 litara pjene, ali i da je ovo prva ovakva investicija u našem zalivu u poslednjih osam godina.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close