Друштво

SNIJEG DONIO NOVE PROBLEME – OPŠTINSKI KRIZNI ŠTAB U STALNOM ZASJEDANJU

Snijegu  koji je jutros zabijelio grad obradovala su se izgleda samo djeca, odrasli se ne snalaze u uslovima na koje nisu navikli, saobraćaj se otežano odvija, bilo je mnogo proklizavanja,  manjih udaranja automobila, komunalci ne znaju gdje prije da  reaguju, ali  upozoravaju na novu nevolju –  poledicu, kad snijeg počne da se topi. Krizni štab opštinskih komunalnih službi u stalnom je zasijedanju u cilju  predupređenja posljedica. Puteve, ulice, trgove  nasipaju pijeskom i rizlom, rekao nam je sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju Ilija Peulić.

 Još večeras očekuju se niske temperature vazduha, poslije toga poledica što će sigurno prouzrokovati nove probleme. Ekipe su podijeljene i rade u četiri zone: Igalo – Meljine, Meljine – Kamenari, Meljine – Sitnica, a trotoare čisti  doo „Čistoća“. Uže jezgro grada je nasuto solju i rizlom. Posut je i Mojdeški put, a u Igalu   Norveška ulica,   glavna saobraćajnica,   ulica Sava Ilića  i kroz grad Njegoševu ulicu. Nasuli  su pijesak i na području Tople i u ostalim dijelovima grada in a Rivijeri.

Uspostavljena je odlična saradnja sa Konavlima, čije ekipe čiste dionicu između granica Crne Gore i Hrvatske, kao i sa preduzećem „Crnagoraput“ čija operativa održava Jadransku magistralu, naveo je sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju Iija Peulić.

 S obzirom da se tokom naredne noći očekuje ponovni pad temperature, saobraćajnice će biti posute i u popodnevnim časovima, a sve ekipe ostaju u punoj pripravnosti.   Od 11 do 13 časova  bio je privremeno obustavljen saobraćaj za sva motorna vozila  na dionicama Kameno-Ubli i Sitnica-Kruševice-Vrbanj, radi čišćenja i nasipanja puteva .Na čišćenju su angažovane ekipe Komunalno stambenog preduzeća, kooperanti , pripadnici Službe zaštite i spasavanja i drugi.

Opštinske službe i preduzeća su u punom kapacitetu angažovani na otklanjanju posljedica koje su izazvale sniježne padavine u Herceg Novom tokom prethodne noći i jutra.      Sutra je najavljeno  otopljenje i normalizacija  vremenskih prilika.

I ekipe Vodovoda intezivno rade na zamjeni  vodomjera, koji su usljed hladnoće  popucali. Kvarove su uglavnom prijavaljivali potrošači. Ukupno je predviđena zamjena oko 1.000 vodomjera.  Naručeni su novi  vodomjeri jer  toliko ih nema u zalihama.

Iako je voda zatvorena popucale su slavine na česmi na Belavisti…

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close