ДруштвоИздвојено

SNJEŽNA IDILA U ZALEĐU HERCEG NOVOG, OTEŽAN SAOBRAĆAJ PREMA SITNICI

Zabijelila su se brda iznad Herceg Novog.  U višim područjima  je formiran snježni prekrivač, visok preko  20 centimetara. Putevi su prohodni, vozačima preporučuju opreznu vožnju , uz obaveznu upotrebu zimske opreme. Najviše je snijega  na Vrbanju, Kruševicama, Sitnici, Ublima.Komunalne ekipe sa kooperantskim firmama uz pomoć mehanizacije čiste puteve prema Ublima, Kruševicama i Vrbanju.   Put  Meljine –Petijevići-granični prelaz na Sitnici  je prohodan, kazao nam je  Ognjen Karadžić, vlasnik firme “Fortis Mont”, nadležne  za održavanje te saobraćajnice.

– Na graničnom prelazu na Sitnici  ima oko 20 cm snijega.Prohodno je iako snijeg neprestano pada.   Očistili smo saobraćajnicu noćas oko 2,30 i jutros rano u četiri i  pet sati  i tokom dana. Ko nema lance neka ne ide, jer snijeg napada vrlo brzo.  Slaba je i frekvencija saobraćaja prema Republici Srpskoj.   Meteo prognoza je da će snijeg prestati da pada popodne.  Očekuje se bura i  mnogo hladnije, tako da će  sutra biti  leda na kolovozu.Večeras  kasno i sutra ujutro ćemo posuti dionice puta. Imamo snjegočistač i mali bager, a gore radi petoro ljudi, kazao je Karadžić.

-Radnici Komunalno stambenog preduzeća i Čistoće uz pomoć kooperanata čiste na lokalnim putevima u zaleđu.   Prema Ublima od 600 metara nadmorske visine  pada  snijeg. Firma  Vesa Pavlovića sa snjegočistačem  razgrče snijeg. Kamioni “Čistoće” su prošli prema glavnoj gradskoj  deponiji. Prema Vrbanju   snijeg čiste mehanizacijom firme Milojevića. Na Kamenom i poviše do Dizdarice i Borića nema snijega i može se izaći bez problema, kazao je za RHN predsjednik Mjesne zajednice Kameno-Žlijebi Goran Stanovčić.

Ljubitelji snijega , posebno djeca,  mogu da uživaju u zimskim čarolijama i pravom snježnom ambijentu. Za vikend očekuju veliki broj posjetilaca u planinarskom domu “Za Vratlom”.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close