Култура

SOLISTIČKI KONCERT  ALEKSANDRA TUTUNOVA U DVORANI “PARK”

Vrsni ruski pijanista Aleksandar Tutunov nastupiće večeras (nedelja, 14. jul) na  36. Međunarodnom festivalu “Dani muzike” u Herceg Novom.

Aleksandar Tutunov je široko priznat kao jedan od najistaknutijih virtuoza bivšeg Sovjetskog Saveza. Pobjednik je nacionalnih takmičenja  pijanista u Bjelorusiji i Rusiji. Često nastupa u Evropi, Кini, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama, svirajući resitale, kao solista sa orkestrom, ali i na radiju i televiziji, a veoma je tražen i kao sudija na takmičenjima. Diplomirao je sa počastima na Moskovskom konzervatorijumu i na Univerzitetu Sjeverni Teksas, a doktorirao sa počastima na državnom konzervatorijumu Bjelorusije.

Predavao je na muzičkim univerzitetima u Minsku, Sjevernom Teksasu i Ilinoisu , a sada živi u Americi gdje je profesor klavira i “Artist in Residence” na Univerzitetu Južni Oregon. Kao uspješnan pedagog, on nastavlja da priprema nagrađivane student za prestižna takmičenja pijanista. Dr Tutunov je “Artist in Residence” i na Univerzitetu “Aljaska Jugoistok”, umjetnički je direktor Međunarodnog instituta za klavir Univerziteta Južni Oregon i direktor kinesko – američkog Međunarodnog instituta za klavir u gradu Čengdu u Кini.

Solistički koncert istaknutog predstavnika ruske pijanističke škole, Aleksandra Tutunova, počinje u 21:30 u dvorani “Park”, a na repertoaru su djela Johana Sebastijana Baha, Johanesa Bramsa, Ludviga van Betovena,  Mihaila Glinke i Sergeja Prokofijeva.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close