ИздвојеноКултура

SPA GALERIJA: NOVA IZLOŽBA BORISA ŠUBERIĆA – ŽIVOT SA VEDRIJE STRANE

„Malo se popilo… a i more valja” naslov je  izložbe  slika  Borisa Šuberića koja će sutra biti otvorena u SPA galeriji  Instituta Igalo.  I ovaj naslov upućuje na  ono što Šuberić kazuje o svojim  već itekako prepoznatljivim, duhovitim i vedrinom obojenim slikama.

-Mediteranske su, vedre i šarene, one su  optimizam koji nas vodi naprijed, one kazuju sreću što se budimo u Boki, što živimo u Novom, što imamo mogućnost da gledamo na  život sa neke vedrije strane, objasnio je za jedan davni razgovor za Art dijalog Radio Herceg Novog  Boris Šuberić.

U postavci druge samostalne  Šuberićeve izložbe je   tridesetak slika različitih formata rađenih akrilom na drvetu  i platnu koje zaokružuju  predhodni ciklus Brodovi,Mornari i po koja Tetka.

Riječ za otvaranje priprema  pjesnikinja, novinarka,  autorka popularne i rado čitanje  kolumne „Škurin“ ,  Ksenija Matović. Tako će se na najljepši način preplesti slike i riječi o Novome i o nama, o stvaralaštvu i o svakodnevici.

Podsjetićemo,  Šuberić je završio  Višu Politehničku Školu u Beogradu,odsjek za Industriski dizajn i ambalažu .Bavi se slikanjem, ilustrovanjem i izradom unikatnih majici i suvenira.   Član je  Pasara arts & crafts ekipe,  porodične manufakture koja  ilustruje,izrađuje suvenire i druge memorablije sa njihovim pečatom. Otvaranje Šuberićebe izložbe zakazano je  za sutra (15. Oktobar) u 19 sati u Spa galeriji instituta Igalo.

V.V.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close