ДруштвоИздвојено

SPECIJALNA OLIMPIJADA OVOG VIKENDA U OŠ “ILIJA KIŠIĆ”

Specijalna olimpijada, dvanaesti put, biće održana od petka do nedelje (11. – 13. oktobar) u OŠ ,,Ilija Kišić” u Zelenici. Uz školu domaćina, organizator je i NVO “Specijalna olimpijada” iz Podgorice. Svečano otvaranje planirano je u petak, u 17 sati, u fiskulturnoj sali škole, a program su pripremili učenici i nastavnici zeleničke škole.

Specijalna olimpijada se održava u sklopu Dječije nedelje i nastojaće da se ovaj termin ustali i tokom narednih godina, kazala je direktorica škole Snežana Mirković.

-Specijalna olimpijada je državni projekat, a Opština Herceg Novi i Ministarstvo prosvjete su od početka prepoznali važnost ovog događaja koji ima za cilj implementaciju socijalne inkluzije. Cilj olimpijade je da djeca izađu iz svakodnevnog okvira, da se druže, da se takmiče i da se raduju.

Drugog dana olimpijade na programu je takmičenje u sportskim disciplinama: fudbal, stoni tenis, pikado, atletika, brzo hodanje, u Sportskom centru u Igalu, ali i okrugli sto u zbornici škole, kazala je direktorica Mirković.

-Ove godine se obilježava 20 godina od implementacije inkluzivnog procesa u Crnoj Gori  te smo, u okviru programa planiranog u subotu, pripremili okrugli sto na istu temu, a za učesnike pozvali stručnjake iz Crne Gore koji su i najpozvaniji da govore o ovoj važnoj temi. Početak je u 9 sati u zbornici škole, kazala je direktorica Mirković.

Kako je istakla i ove godine očekuju veliki broj učesnika.

-Očekujemo goste iz svih gradova Crne Gore, dakle iz resursnih centara, iz škola koja u svojim sastavima imaju integrisana odjeljenja i učenike, odnosno djecu iz glavnih centara. Očekujemo 70 do 80 učesnika olimpijade sa pratiocima i za njih smo obezbjedili dvodnevni pansion u hotelu “Play” u Igalu, objasnila je direktorica Snežana Mirković.

U nedelju su planirani završni programi – izlet brodom po zalivu koji je poklon Turističke organizacije Herceg Novi i dodjela medalja.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close