Економија

СПОР ОКО РАСКИДА УГОВОРА О ПРИВАТИЗАЦИЈИ БОЛНИЦЕ МЕЉИНЕ ПРЕКИНУТ ЗБОГ СТЕЧАЈА

Премда је након вишегодишњег прекида, требало да буде настављено рочиште по тужби државе за раскид уговора о куповини болнице Мељине који је прије 12 година закључен са конзорцијумом Инвест банка, Атлас банка, Атлас цап и Специјална болница за интерне болести Свети Никола, до тога ипак није дошло. Суткиња Милица Поповић уважила је захтјев заступника државе и прекинула поступак, преноси Побједа.
Како је тужбом обухваћена и Општа болница Мељине, у којој је стечај отворен у септембру прошле године, замјеник заштитника имовинско правних интереса Милан Крсмановић предложио је да се овај поступак прекине. Он је навео да је стечајни управник оспорио њихово потраживање у вези овог спора, али од суда још увијек нијесу добили закључак којим би били упућени на поступак ради утврђивања основаности.
Заступник Инвест банке Томислав Мирановић тражио је да се поступак у односу на његовог клијента и остале чланице конзорцијума обустави, имајући у виду да у овом поступку све егзистирају као једна странка, те да је у банци отворен стечај почетком прошле године.
Суткиња је навела да ће поступак бити настављен, када се за то створе услови у складу са Законом о стечају.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close