Спорт

СПОРТСКИ ВИКЕНД: ЈЕДРЕЊЕ, ФУДБАЛ, ТРИАТЛОН, БОЋАЊЕ

Такмичарске обавезе овод викенда имају једриличари, фудбалери, боћари и триатлонци.

ЈЕДРЕЊЕ

У херцегновском заливу стартовала је тродевна регата „Куп једриличара са Шквера“, а у организацији Једриличарског клуба „Југоле Гракалић“. Регата је расписана за класе једрилица Оптимист, Ласер Радијал, Ласер Стандард и Ласер 4.7. На такмичењу учествује око 60 једриличара из црногорских клубова. До недеље планирано је 8 трка (три дневно) и потребно је одржати двије да би такмичење било валидно. Екипни побједник регате биће побједник најстаријег меморијала „Југоле Гракалић“. Прва трка у класи „оптимист“б одује се за меморијал „Перице Мирковића“. Прва трка у класи Оптимист до 12 година бодује се за меморијал „Горана Мирјачића“. Прва трка у класи 4.7 бодује се за „Меморијал Ђорђе Џона Будеч“. Проглашење побједника и уручење награда је у недељу у 17 часова на Шкверу.

ФУДБАЛ

Фудбалери Игала данас у 20 колу регионалне лиге група Југ од 18 часова дочекују на Солилима екипу Цетиње. Тим Миодрага Радановића је већ обезбједио бараж и  очекују га квалификационе утакмице са Беранама и Младости Љешкопоље за попуну Друге лиге. Од три екипе, за двије има мјеста у већи ранг. У овом колу Обилић у понедељак у Радановићима игра у градском дербију са Орјеном.

БОЋАЊЕ

У 5. колу Прве боћарске лиге екипа Вал сутра гостује у Тивту екипи Врмац.

ТРИАТЛОН

У недељу у Бијелој  у организацији Триатлон клуба „Херцег Нови“ биће  одржано 4. коло бокешке триатлон лиге – “Boka three league” у формату спринт триатлона (750м пливање, 20 км вожња бицикла и 5км трчање)

Лига је незваничног карактера и служи као тренинг усљед недостатка такмичења због ситуације са Ковид 19 вирусом и потребе за одржавањем форме током триатлон сезоне (април-октобар).

У току такмичења неће бити обустављан сабраћај и сви учесниции морају се придржавати правила у саобраћају као и препорука НКТ-а. На такмичењу у Бијелој очекују се чланови триатлон клибова Боке и Подгорице. Прва два такмичења су одржана у Кумбору а трећи у Перасту

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close