ДруштвоКултура

Stevan Koprivica: Značajna podrška medija Prazniku mimoze

Dobra saradnja tokom ovogodišnjeg Praznika mimoze i „zajednički dobro obavljen posao“ bio je povod za poziv hercegnovskim novinarima na radni doručak u JUK  Herceg Fest.

-Za odlične ocjene stručne i laičke javnosti regiona zaslužni su Opština,  TO, Herceg Fest kao izvršni producent, ali i brojne medijske kuće- kazao je  direktor Herceg festa, Stevan Koprivica, koji je susret sa novinarima iskoristio da im uruči zahvalnice ali i da ih upozna sa planovima koje ova ustanova kulture ima u budućem periodu.

-Radili smo prema novom konceptu i programu nazvanom „četiri sezone“, koji je usvojila i SO grada. Počelo je sa oktobarskim danima, koji su bili posvećeni proslavi grada. Zatim smo ušli u fazu „Stavite pamet na komediju“, a onda u nešto što se zvalo „Nije zima“, a počelo je novogodišnjim proslavama, da bi  zaključili sa Praznikom mimoze – objasnio je Koprivica.

Herceg Fest nastavlja u martu sa organizacijom novih programa „Primavera“, koji će, po riječima Koprivice, biti u znaku Hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečanosti (HAPS-a) i uopšte u znaku teatra, koji će trajati do maja.

Nastavljaju i sa organizovanjem ciklusa gostovanja zanimljivih ljudi pod nazivom „Drugačiji“. Prvi gost će 12. marta biti Zoran Kesić, a u sledećim terminima Novljani će imati priliku da čuju riječ  Latinke Perović i Vedrane Rudan.  Koprivica se osvrnuo na „novski talas“, koji podrazumijeva da stvaraoci, kreativni ljudi koji su odavde, dobiju prostor u Herceg Festu za svoju afirmaciju.

U Herceg Festu nastoje da naprave i prijatniju atmosferu za posjetioce u dvorani „Park“ pa je najavljen i početak radova na instalaciji grijanja.

-Veliki radovi iza kojih stoji Opština Herceg Novi, po završenom tenderu za grijanje, će početi sledeće sedmice. U planu je da se tokom naredna tri mjeseca obnovi tonska i oprema za scenu, svjetlosni park, koja datira od osnivanja Herceg Festa. To je nešto što nas čeka pred sezonu festivala – zaključio je Koprivica.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close