Друштво

СТИГЛА 82 ЗАХТЈЕВА ЗА ОДЛАГАЊЕ ПЛАЋАЊА ПОРЕЗА НА НЕПОКРЕТНОСТИ -МОГУЋЕ ПРОДУЖЕЊЕ РОКА

Захтјев за одлагање плаћања пореза на непокретности и плаћања на рате до данас је поднијело 82 власника некретнина из наше Општине. Како нам је казао Стево Влаовић, помоћник секретара за финансије и локалне јавне приходе, могуће је да рок за подношење захтјева који истиче данас, буде продужен до 15. јула.
Влаовић каже да је због епидемије корона вируса и тешке економске ситуације приход од наплате пореза на непокретности двоструко мањи ове године у односу на исти период лани:
-Од 1. јануара ове године до 17. јуна наплаћено је 578.000 еура по основу пореза на непокретности, док је лани у истом периоду приходовано 1. 117.000 еура – казао је Влаовић.
Рок за подношење захтијева, како каже, највјероватније ће бити продужен до 15. јула због економске ситуације у којој се налазе грађани. За све обвезнике који не поднесу захтјев за плаћање на рате или не искористе могућност споразума, Секретаријат за финансије и локалне јавне приходе, како објашњава Влаовић, почеће принудну наплату 16. јула.
Буџетом за ову годину приход од пореза на непокретности планиран је на 6, 5 милиона еура али ће због свеукупне ситуације и та ставка ребалансом бити умањена.

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close