ДруштвоИздвојено

STONOTENISKI KLUB NOVI – IZUZETNI REZULTATI I ORGANIZACIONI I TAKMIČARSKI NAPREDAK

Hercegnovski stonoteniski klub Novi koji je osnovan 2016. godine za kratko vrijeme je postigao ogroman napredak u organizacionom i u takmičarskom smislu. U drugoj godini postojanja i takmičenja, STK Novi je superiorno osvojio prvo mjesto u Prvoj ligi Crne Gore. Plasman u Super ligu je obezbjeđen bez ijednog poraza u Prvoj ligi. Taj rezultat su ostvarili Zoran Rešetar,Viktor Rogić, Lazar Janković i Hristijan Jovanov.

-Počeli smo 1. septembra, formirali seniorsku ekipu i počeli rad sa mlađim kategorijama. Postavili smo jako dobar sistem rada i zaista vrijedno radili što je i rezultiralo odličnim igrama i uspjesima, jer smo na svim takmičenjima na nivou Crne Gore uzeli sve medalje. Ne samo da smo osvojili medalje, nego smo to uradili superiorno i ostavili utisak da smo daleko ispred drugih klubova i druge djece po kvalitetu igre i rada i to u odnosu na klubove koji postoje i po 60-70 godina“, kaže trener, poznati crnogorski stonoteniski stručnjak, Šaban Čekić.

Ne samo u seniorskoj konkurenciji, već i u mlađim kategorijama stonoteniseri kluba Novi u prethodnoj sezoni su ostvarili izuzetne rezultate, pa su tako Jakša Krivokapć i Luka Karanović osvojili zlatnu i srebrnu medalju u takmičenju TOP 12 za najmlađe kadete, a ista odličja su njih dvojica pokupili i na Državnom prvenstvu za najmlađe kadete, gdje su i u dublu osvojene zlatna medalja – Jakša Krivokapić/Radoš Bataković i bronzana Luka Karanović/Vanja Vujošević. Na državnom prvenstvu za mlađe kadete Jakša Krivokapić je osvojio drugo mjesto pojedinačno, a srebrnu medalju su Krivokapić i Karanović osvojili i u dublu u konkurenciji mlađih kadeta.

-Baš jako volim da igram stoni tenis, vrlo mi je zabavno, pošto je to vrlo dinamičan i brz sport i veoma zanimljiv. Iako treniram svaki dan po tri sata to mi ne smeta za školu jer uspjevam da sve dobro rasporedim. Jeste bilo malo naporno kada su bila takmičenja, ali uz dobar rad i poštovanje rasporeda može se sve postići. Ono što znam sigurno je da ću nastaviti da treniram što budem mogao jače i pokušati da igram što bolje i da nastavim sa dobrim rezultatima“, kaže Jakša Krivokapić koji ima 10 godina a takmiči se u više starosnih konkurencija, čak i u kategoriji kadeta i pretedent je na mjesto u reprezentaciji za igrače do 15 godina.

Ovakvi impresivni rezultati dovoljno govore o ozbiljnosti rada u klubu koji je zahvaljujući odlično postavljenoj organizacionoj strukturi i radu uspio da okupi vrhunski stručni tim i privuče veliki broj mladih, pa tako sada STK Novi okuplja čak 130 članova.

-Ja sam u ovom poslu 40 godina i nisam vidio nikada da se za tako kratko vrijeme formira ovako uspješna priča sa jednom izuzetnom bazom talentovane djece i žalosno je da se poslije ovakvih uspjeha i rezultata ne pruža mnogo veća i jača podrška ovom klubu. Siguran sam da uz jednu širu podršku Herceg Novi i stonoteniski klub Novi mogu, već u narednim godinama, da postanu jedan od većih centara ne samo Crne Gore, nego i regiona kada je riječ o stonom tenisu“, smatra Čekić.

Kako poručuju iz kluba ambicije za predstojeću sezonu su osvajanje prvog mjesta i u Super ligi, te plasman i ostvarivanje što boljeg rezultata i u Evro ligi. Za postizanje ciljeva koje su nametnulisamo sebi odličnim rezultatima, a koji jesu i još više će nesumnjivo Herceg Novi i Crnu Goru postaviti visoko na ljestvici evropskog stonog tenisa, potrebna je podrška šire društvene zajednice i društveno odgovrnih privrednih subjekata.

-Ove godine je menadžment kluba mnogo uradio da se klub oformi i organizuje i da stane na noge, ali sada treba da stane grad iza ove priče i da se pridruže neki još malo jači sponzori da bi ispratili ovu djecu, jer je zaista riječ o vrlo kvalitetnoj djeci, zaključio je Čekić uz konstataciju da stoni tenis zahtjeva zaista puno rada i treninga, jer je riječ o individualnom sportu koji se svrstava među teže olimpijske sportove.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close