Економија

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ТУРИЗАМ ДО 100 ОДСТО, ЗА УГОСТИТЕЉСТВО И САОБРАЋАЈ ДО 50

Привредна друштва и предузетници који послују у области туризма могу добити 100 одсто субвенције, а привредна друштва која послују у областима угоститељства и саобраћаја 50 одсто субвенције за јун, саопштено је након јучерашње сједнице Владе.

Усвојена је информација о реализацији Програма пружања подршке привреди и запосленима, у циљу ублажавања негативних ефеката епидемије новог корона вируса KОВИД19.

Привредним друштвима и предузетницима који испуњавају Програмом дефинисане услове за добијање субвенција, а који су из било којих разлога закаснили да до краја маја 2020. године поднесу захтјев за априлске субвенције, одобрава се право на априлске субвенције под условом да захтјев поднесу у периоду од 20-30. јуна, а након 30. јуна и у случајевима када је прије истека рока поднијет приговор од чијег рјешавања зависи наставак поступка.

Одобрено је право на субвенцију за ново запошљавање и за она лица која нијесу били евидентирана на Заводу за запошљавање Црне Горе у претходном мјесецу у односу на мјесец на који се подноси захтјев, ако се провјером у Централном регистру обвезника и осигураника Пореске управе утврди да нијесу имали пријаву на осигурање по основу запослења у периоду од три мјесеца прије подношења захтјева за субвенцију. Одобрено је право на субвенцију за ново запошљавање и привредним друштвима основаним након 15. марта 2020. године, под условима за коришћење права на ову врсту субвенције који су дефинисани Програмом односе се и на ова привредна друштва и то за запослене који нијесу имали пријаву на осигурање по основу запослења у периоду од три мјесеца прије подношења захтјева за субвенцију.

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close