ИздвојеноКултура

SUTRA (15. SEPTEMBAR) IZLOŽBA “TAMO DALEKO 1918 -2018”

Povodom obilježavanja stogodišnjice početka proboja Solunskog fronta i završetka Prvog svjetskog rata, Matica Boke u saradnji sa IN4S portalom, Udruženjem za njegovanje tradicije i kulture valjevskog kraja, agencijom Tipon, Muzejom “Mirka Komnenovića” u Herceg Novom i galerijom „Solidarnost” u Kotoru a uz podršku Konzulata Srbije u Herceg Novom organizuje literarno – vizuelnu izložbu „Tamo daleko 1918-2018“.

Riječ je o autorskom projektu Marka Kentere, Marinka  Lugonje i Gojka Raičevića koji na 16 panoa donosi priču o dobrovoljcima iz Boke koji su se borili na strani Srbije, poznatim ličnostima i događajima koji su obilježili Veliki rat u Crnoj Gori. Izložba će biti otvorena u Muzeju Mirka Komnenovića,  sutra (15.09.)  sa početkom u 19 časova i u Kotoru, 26. septembra u galeriji „Solidarnost“ u isto vrijeme.

O izložbi će, sutra veče, govoriti predsjednik hercegnovske podružnice Matice Boke Mirko Mustur, publicista Nebojša Rašo i jedan od autora Gojko Raičević. Osvrt na izložbu priredio je  dr Miloš Ković.

Izložbu je u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom imala priliku da vidi i publika u više gradova u SAD-u,  a bila je izložena i u američkom Kongresu.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close