Култура

SUTRA NA 21. HAPS-u: GRADSKO POZORIŠTE PODGORICA I PREDSTAVA „POGLED S MOSTA“

Predstava rađena prema  tekstu Artura Milera, u režiji Milana Karadžića, na programu je sutra u Dvorani Park od 20 i 30.

Ovaj komad  tretira bolnu tematiku ekonomskih migracija iz vremena velike  krize u Americi 1929. godine,  a uloge su povjerene: Boru Stjepanoviću, Mladenu Neleviću, Mariji Đurić, Ivani Mrvaljević, Emiru Ćatoviću, Vulu Markoviću i Željku Radunoviću.

Tema predstave je  toliko aktuelna, univerzalna, svevremena, da je prisutna i danas u svakoj porodici i svakom gradu, koja se  dešava uvijek kada ima previše ljubavi u porodici i kada ta ljubav postaje  problem i prepreka pa proizvodi nešto što je suprotno prirodnim zakonima… Odrastanje jedne  djevojke se komplikuje i nosi u sebi strukturu trilera, psihološkog trilera, pa i melodramsku, ljubavnu priču – kazao je reditelj Karadžić o  „Pogledu s mosta“.

Zanimljivo je da je ovaj tekst Miler uradio kao  stihovanu  jednočinku, koja je nakon neuspješne praizvedbe 1955. prerađena u proznu dramu od dva čina. Autor je  tako napisao  psihološku i socijalnu dramu utemeljenu  na priči  doseljenika iz Italije i lučkog radnika na bruklinskim dokovima, koji živi u sicilijanskoj emigrantskoj zajednici u Njujorku, kao njen  poštovani član. Zaštitnik je u porodici ali u jednom trenutku njegova ljubav prema rođaki njegove supruge koju je odgajao kao ćerku  prevazilazi očinsko-zaštitničku.

„Pogled s mosta“ na HAPS-u sutra od 20 i 30 u Dvorani „Park“.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close