Култура

SUTRA NA 21. HAPSu: VEČE POSVEĆENO DRAGANU NIKOLIĆU

Veče posvećeno Draganu Nikoliću  s mnogo razloga: bio je veliki glumac i bio je od onih  zaljubljenika u Herceg Novi koji su znali sve mane grada, govorili o njima i onda ih opraštali, zbog tog „drugačijeg“ novskog duha, negdje sasvim sličnog Gaginom. Nepretenciozan, gospodin i šarmer, dobar čovjek koji je zračio neposrednošću, bio je on onih koji su Novom, Rosama, Đenovićima, Tivtu, Boki, pripadali  svim srcem. Kao što je pripadao i svom Beogradu.

U nekom davnom razgovoru  rekao je da bi želio da napravi saldo svega što je doživio. Da jeste, bilo bi tu stranica posvećenih Novom,  pa je  time sjećanje na prijatelja još opravdanije.

Želju da napiše  knjigu – ispovjest  “Sanjao sam” Dragan Nikolić je objašnjavao jednostavno:

Pod tim može sve da se podrazumeva, i ono što se možda desilo, a možda i nije. Jastuk najviše mojih tajni zna. Jastuk je onaj psihoanalitičar kojem se čovek ispoveda i s kojim je najbliskiji. U životu sve ide iz glave, i u ljubavi i u bolesti, govorio je Dragan Nikolić.

Svi imamo „svoje“ filmove koji su taj status zaslužili upravo ulogama koje je ostvarivao Dragan Nikolić, i on je imao svoj spisak  na njemu su bila antologijska ostvarenja: “Kad budem mrtav i beo”, “Ko to tamo peva”, “Nacionalna klasa”, “Balkan ekspres”, “Nešto između” i “Život je lep”.

Više od 170 uloga, i više od 50 godina na filmu.

Član Beogradskog dramskog pozorišta i Ateljea 212.

Dobitnik brojnih priznanja i nagrada i one glumcima posebno drage „Pavle Vujisić“ za životno djelo.

Ako je film „Kad budem mrtav i beo“  Dragan Nikolić  izdvajao, i mi ćemo  replikom iz te priče Džimija Barke završiti  poziv da sutra budemo u Dvorani „Park“.

„Kad budem mrrtav i beo, ja bih ipak hteo da makar kakva svetiljka budem“

Dragan Nikolić ostaje zvijezda.

Veče posvećeno Draganu Nikoliću u Dvorani „Park“ sutra u 20 i 30.

Govoriće prijatelji: Branko Baletić, Dubravka Drakić, Milena Radojević i Stevan Koprivica.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close