Економија

Sutra vanredna Skupština akcionara TP “PKB Herceg Novi” AD Zelenika

Vanredna skupština akcionara TP „PKB Herceg Novi“ AD Zelenika biće održana sutra (petak, 5. februar)  sa početkom u 12 časova  u krugu firme u Zelenici.

 Iz Udruženja manjinskih akcionara navode da Odbor direktora firme i sekretar Društva nisu ispunili zakonsku obavezu da im dostave potpune materijale već samo odluke po traženim tačkama dnevnog reda. Manjinski akcionari nisu dobili bilans stanja i uspjeha za 2013. i 2014. godinu, kao ni izvještaj revizora za te godine.

-Obraćali smo se i Privrednom sudu da urgira i da naloži Odboru direktora da ispravi grešku i omogući nam da dobijemo nedostajuće dokumente ali nismo naišli na razumijevanje-kazao je Aleksandar Milović. Dnevnim redom vanredne Skupštine predviđene su, između ostalog , izmjene i dopune Statuta TP „PKB Herceg Novi”“ AD Zelenika, razrješenje  članova Odbora direktora i imenovanje novih, donošenje odluke o reorganizaciji preduzeća, zaključenje ugovora o kupovini akcija od većinskog akcionara društva. Na sjednici je planirano donošenje odluke o raspodjeli dobiti za 2013.i 2014.godinu .

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close