ДруштвоИздвојено

SVAKODNEVNA ISKLJUČENJA NEOPHODNA ZBOG OBIMNIH RADOVA NA MREŽI

Duži vremenski period, skoro svakodnevno, su zbog radova na mreži, bez napajanja električnom energijom naselja u hercegnovskom zaleđu: Kameno, Mokrine, Kruševice, Vrbanj, Ubli i Žlijebi. Riječ je o radovima koji su dio opsežnog projekta revitalizacije  dalekovoda Kameno sa pripadajućim trafostanicama i niskonaponskim mrežama, a koju sprovode u okviru plana održavanja 2019., saopštili su RTHN iz Crnogroskog elektrodistributivnog sistema.

Dalekovod 10 KV izvod Kameno se napaja iz trafostanice 35/10 Herceg Novi i čine ga 22 trafostanice sa kojih se napaja ukupno 496 korisnika. Predmet radova je ravitalizacija svih trafostanica, dalekovoda kao i niskonaponske mreže. Planom je predviđena zamjena oko 130 dalekovodnih stubova, 230 niskonaponskih stubova, postavljanje 10 000 m SKS-a (samonosivog kabla), kao i zamjena niskonaponskih ormara na trafostanicama, ROS postolja na trafostanicama i druge opreme. Svakodnevna isključenja su neophodna zbog navedenih obimnih radova među kojima su takođe i zamjena preko 400 kapastih izolatora na dalekovodnim stubovima kao i  odvodnika prenapona. Ovim projektom su obuhvaćena sela: Kameno, Lazarevići, Mokrine, Petijevići, Sitnica, Vrbanj, Žlijebi, Kruševice i Ubli. Nakon završetka radova sva sela će dobiti pouzdanije, sigurnije napajanje sa mnogo boljim naponskim prilikama.

Zbog lošeg vremena radovi su dosta usporeni, a rok završetka je u narednih par mjeseci u zavisnosti od vremenskih prilika, saopštavaju iz CEDIS-a.

-Kada je nestabilno vrijeme radovi se ne izvodi a mještani ovih područja imaju uredno napajanje bez prekida tih dana. Molimo korisnike za strpljenje, jer se radovi izvode upravo u cilju kvalitetnijeg napajanja njihovih domaćinstava, ističu iz CEDIS-a.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close