ИздвојеноКултура

SVEČANI KONCERT KSC “DIANO” I ŽELJE  DA ŽIVIMO ZDRAVIJE, DINAMIČNIJE, U RITMU PLESNIH KORAKA!

Na sceni Dvorane „Park“ večeras će 120  članova hercegnovskog  KSC „Diano“ izvesti  20 starih i novih koreografija – i tako ispratiti 2018. a pozdraviti novu godinu.  

-Za  Diano je 2018.  bila puna posla pa i završavamo u tom stilu.  Dianovci su od 6 sati jutros u Dvorani „Park“ na probi,  vrlo angažovani i posvećeni  potpuno  onome  što radimo. Igrali smo uvijek i igraćeo i  dalje srcem. Večerašnji koncert  biće pun energije i emocija, kao što su Novljani i svi ljubitelji  plesa koji prate  Diano 13 godina navikli. Djeca su spremna uzbuđena  i  mi zajedno sa njima, dali smo maksimum i nadamo se da će publika biti  zadovoljna, kaže direktorica Diana, koreograf Antonija Novoselac.

Svečani koncert prilika je da se ocjeni urađeno tokom godine u oblasti densa, klasičnog,  savemenog baleta, modernog plesa, da se i nastupom potvrdi sjajna saradnja, između ostalih sa Baletskom školom „Vasa Pavić“, ali i da se najave planovi. Planiran je  plesni semanar i  takmičenje u Poreču u maju, u gradu u kome su svojeveremeno osvojili svjetsko zlato.

Antonija Novoselac podsjeća da je iza Diana i ove godine značajan uspjeh ostvaren u novembru u Beograd u Sava centru, osvojena su sa tri koreografije tri druga mjesta.

-Idemo na nova  takmičenja, u nove pobjede, da još budemo bolji da sazrijemo, a sve sa nadam  da ćemo krajem aprila i  početkom maja napraviti jedan novi projekat koji  će biti  interesantan za grad ali i za državu. Biće interesantan   za ljubitelje plesa , nastojećemo da privučemo ljude sa strane, da radimo sa inostranim predavačima, kaže naša sagovornica, ali ne želi da otkriva unaprijed mnogo detalja.

Otkriva ipak da će se vjerovatno  širiti saradnja sa školom „Vasa Pavić“  njihovim pedagozima i novom direktoricom Zojom Đurović koja Diano  maksimalno podržava.

-Nije lako  raditi sa odjeljenjima van grada. Snalazimo se jer je riječ o  velikoj ljubavi i nepresušnoj volji  da se savladaju baletski koraci, a ne postoji druga mogućnost da djeca iz Herceg Novog završavaju nižu Baletsku školu.  Postoji nagovještaj da će djeca  imati pravo da završavaju i srednju Baletsku školu na sličan način, kaže Antonija.

Poruka Diana pred svečani koncert, novogodišnje i božićne praznike je jednostavna i u duhu onoga što oni rade:  živite zdravije, dinamičnije, plešite, slušajte srce i krenimo svi brzinom plesnih koraka Diana. Da ne zaboravimo, dio prihoda i sa ovog koncerta “Diano” će kao i uvijek  izdvojiti za humanitarne svrhe. Zaslužuju čestitke i podršku. Svečani koncert u Dvorani Park večeras u 20 sati.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close