Култура

SVETOSAVSKI LITERARNI KONKURS SPKD “PROSVJETA”

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ za osnovce iz Boke organizuje tradicionalni literarni konkurs u čast i slavu Svetog Save. Ovogodišnja tema je „Moje pismo Svetom Savi“.

Na konkursu učestvuju učenici osnovnih škola sa područja Boke Kotorske, radovi mogu da budu prozni i poetski, a treba da budu napisani ćiriličnim pismom, čitko rukom ili otkucani na kompjuteru, i da ne prelaze više od četiri stranice formata A4.

Rok za dostavljanje radova je 16. januar 2020. godine, u zapečaćenoj koverti, sa ispisanim imenom autora, imenom škole i razredom na poleđini. Svi radovi iz iste škole mogu biti objedinjeni u jednoj koverti, sa obaveznim podacima na svakom radu o učeniku (ime i prezime, razred, nastavnik). Radove treba dostaviti na adresu: SPKD “Prosvjeta”, Herceg Novi, poštanski fah kod pošte 85 340 Herceg Novi, ili u Knjižari “So” na Trgu Nikole Đurkovića.

Sve radove prispjele na konkurs vrednovaće komisija sastavljena od profesora književnosti i književnika, i odabrati najbolje u konkurenciji proze i poezije, koji će biti nagrađeni. Objavljivanje rezultata literarnog konkursa i dodjela nagrada biće upriličeno 27. januara 2020. godine, najavili su iz SPKD “Prosvjeta”.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close