Спорт

SVJETSKO PRVENSTVO NOVINARA TENISERA U LOŠINJU: OLIVERI DOKLESTIĆ DVA ZLATA

Na  teniskim terenima hotelskog komplesa “Punta Vitale” u Velom Lošinju u Hrvatskoj održano je ovogodišnje svjetsko prvenstvo novinara. Organizator takmičenja je Međunarodno udruženje  novinara tenisera AITJ. Na prvenstvu je učestvovalo više od stotinu  tenisera iz 14 zemalja svijeta. U Lošinju su stigli takmičari iz Austrije Slovačke, Njemačke, Poljske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Mađarske, Ukrajine, Češke, Rusije, Izraela i Hrvatske. Crnu Goru je prerstavljala  Olivera Doklestić iz Herceg Novog kao jedini prestavnik. Ona je nastupala u ženskoj kategoriji iznad 50  godina  i u ženskom singlu i dublu.

U obje konkurencije Olivera je  osvojila dva zlata, u singlu i ženskom dublu, sa Norom Adamcovom iz Slovačke, sa kojom je već treći put igrala na ovim prvenstvima. Obje su osvojile po dva zlata, u singlu gdje su igrale u različitim starosnim kategorijama.U finalnom meču Olivera je igrala protiv veoma dobre Mađarice Simon.Bio je to težak meč koji je okončan u  korist Olivere Doklestić rezultatom 9:7. Zbog velikog  broja mečeva u ženskoj kategoriji 50+ igrale se do 9 gemova). U finalu u ženskog dubla Olivera i Adamcova  pobijedile su austrijski dubl Furbaher/ Rigel rezultatom 6:3. 6:1. Medalje u singlu takmičarkama  dodijelio  im je legenda jugoslovenske košarke Ivo Daneu.

Iduće godine će Svjetsko prrvenstvo, takođe, biti u Lošinju, a onda će se najvjerovatnije preseliti u Bansku Bistricu u Slovačkoj, za koju je već urađena prezentacija.

-Kao takmičar koji na ovim prvenstvima redovno učestvujem od 2011. godine želim da ovim svojim rezultatima pomognem  da brojno ojačamo prvenstvo. U tome bi nam mnogo mogao pomoći Bojan Buđa  predsjednik Međunarodnog udruženja novinara tenisera urednih dnevnog lista „Slovenske novice“ koji je otvorio i ovaj turnir  sa apelom na sva udruženja da bi se uključio što veći broj “novih” reprezentacija, kao i mladi ljudi. U Crnoj Gori ima novinara koji igraju tenis. Treba ih postaći da dođu na ove turnire i pokušati naći sponzore za odlazak, jer je očigledno svakome od njih teško da sami isfinansiraju svoje putovanje,koje nije tako jevftino.

Kao novinar i takmičar molim vas da, posredstvom Udruženja sportskikh novinara Crne Gore  čiji ste predsjednik odnosno sekretar, pospješite zainteresovanost novinara za odlazak na ove turnire. Najzad, u pitanju je riječ o  reprezentacija koja bi prestavljala Crnu Goru istakla je posle povratka sa Lošinja u pismu predsjedniku Udruženja Veselinu Drljeviću i sekretaru Todoru Brajkoviću Oliverra  Doklestić.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close