Туризам

TO HN PARTNER NA PROJEKTU „CYCLING RURAL”

Turistička organizacija Herceg Novi partner je na evropskom projektu „Cycling Rural”u okviru kojeg će biti uređena po četiri vidikovca i biciklističke staze u našem gradu. Danas je u Ljubuškom organizovan prvi radni sastanak, kojem prisustvuje i predsjednik TO Pavle Obradović.

Vidikovci će biti uređeni u pojasu Kamenog i Vrbanja, a predviđene su i biciklističke staze za četiri rute.

-Čitav projekat je zasnovan na podizanju atraktivnosti biciklističkih tura ,  čime će biti povećana i atraktivnost destinacija. Jedna biciklistička tura planirana je od hotela Plaže, preko Meljina i Poda do Kamenog , a tri su u pojasu Kamenog i Vrbanja.  TO radi na promociji aktivnog turizma i  ovo će biti novi sadržaj uz Avanturistički park, koji će povećati broj posjeta zaleđu. Kroz projekat za Herceg Novi je predviđeno oko 100.000 eura. kazao je Obradović.

Turistička organizacija aplicirala je na 23 projekta, od kojih su četiri odobrena , a kako je istakao Obradović, time će povući značajna sredstva iz bespovratnih fondova EU:

– Jako sam zadovoljan što smo od ove godine osnovali taj sektor za pisanje projekata. Nadam se da ćemo biti sve uspješniji. Ogromna sredstva se izdvajaju iz fondova EU i ovim putem pozivam sve lokalne institucije da zajednički radimo.

Projekat „Cycling Rural”  traje do proljeća 2021. godine, a  odobren je u okviru drugog poziva bilaterale, kroz LOT 2 “Unaprijeđenje kvaliteta i raznolikosti turističke ponude koja se zasniva na prirodnom i kulturnom nasljeđu”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Прочитајте Још
Close
Back to top button
Close