Друштво

ТОКОМ КАМПАЊЕ „КАД ПИЈЕМ НЕ ВОЗИМ“ САНКЦИОНИСАН 451 ВОЗАЧ

Током кампање „Кад пијем не возим”, коју је реализовао Одсјек за безбједност друмског саобраћаја у сарадњи са АД „Пивара Требјеса“, за 10 дана на присуство алкохола у организму контролисана су 4.972 возача, а санкционисан је 451 или скоро 10%. Због повећане концентрације алкохола у организму лишен је слободе 51 возач.

Поред превентивним активности, које су се огледале у медијским наступима и упозорењима возачима од стране полицицијских службеника, на опасност управљања возилом уколико је возач предходно конзумирао алкохол, један дио активности био је и репресивног карактера, имајући у виду да је број возача који конзумирају алкохол, а након тога сједну за управљач свог возила, и даље забрињавајуће велики. Тако је током кампање на присуство алкохола у организму контролисано 4.972 возача.
Од овог броја, да управља возилом под дејством алкохола регистрован је и санкционисан чак 451 возача или скоро 10%.
Због повећане концентрације алкохола у организму, у складу са Законом о безбједности саобрацаја на путевима и Законом о прекршајима лишен је слободе 51 возач.
Имајући у виду да је ово један од прекршаја који је најзаступљенији код возача, те да је значајна број возача не схвата нити жели да прихвати чињеницу да је управљање возилом под дејством алкохола један од најчешћих узрока саобаобраћајних незгода са најтежим посљедицама, службеници Управе полиције ће и у наредном периоду, кроз редовне активности, али и појачану контролу учесника у саобраћају, посебну пажњу посветити контроли ове категорије неодговорних возача.

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close