Друштво

TORTA ZA OSMIJEH -RIZNICA PAŽNJE, LJUBAVI I PRIJATELJSTVA

Kiša nije omela brojne namjernike da sa tortom dođu danas u Dječiji dom “Mladost “u Bijeloj i  budu dio manifestacije “Torta za osmijeh”. Ove godine stigla je 91 torta  od  prijatelja, ne samo iz Herceg Novog, već i Kotora i Bara, ali i iz Makedonije, Slovenije, Srbije. Ove godine, prvi put, mališane su obradovali gosti iz Svrljiga koji su donijeli osam prelijepo ukrašenih torti i na taj način se pridružili manifestaciji koju 14-tu godinu za redom organizuje NVO “Omladinski centar Herceg Novi”.

Po riječima predsjednika “Omladinskog centra” Milijana Mijovića, manifestacija je postala mala riznica pažnje i ljubavi prema djeci, koja je  povezala ruke prijatelja iz mnogih gradova i država.

– Za dječije osmijehe zadužene su ruke, one koje miluju, grle, hrane, brane, griju, pišu, prave, grade…Ruke nas prihvataju kada se rodimo i guraju da idemo naprijed i postanemo ljudi. Prijateljske  ruke su iznad svih, jer nam govore da nikada nećemo biti sami. Najljepše je vidjeti ruke humanih ljudi, naročito onih čija se humanost ogleda odnosom prema djeci. To su ruke svih nas koji smo dolaskom i slatkim poklonom obradovali srca mališana – kazao je  Mijović.

Dječiji dom “Mladost” brine trenutno o 91 štićeniku, a direktor ove ustanove Vladimir Delić zahvalio je Milijanu Mijoviću,  njegovoj NVO,  kao i svima koji su djeci i ove godine darovali torte i svojim prisustvom im uljepšali kišni martovski dan. Slatki dan u Dječijem domu muzički je obojio ansambl “Stari kapetan”.

Gosti  iz Svrljiga ispričali su da su za ovu akcijusaznali putem medija i Facebook-a brzo su se  organizovali, i osmočlana ekipa stigla je u Dječiji dom “Mladost” u Bijeloj sa osam interesantnih  torti.

Ninoslavu Ranđeloviću, predsjedniku Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju, iz Svrljiga, nije trebalo puno da organizuje put.  Dobra volja i želja da obraduju djecu nosila ih je na 11 sati dugom putovanju.

-Slučajno smo saznali za ovu manifestaciju, jer mi pratimo tortijade gdje god da su . Preko medija i FB saznali  smo da se i kod vas održava, pa smo odlučili da dođemo i donesemo torte djeci, jer ništa ne može dječiji osmjeh zamijeniti, kaže za naš radio Ranđelović.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/03/gosti-iy-svrljiga.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

Za ukrašavanje torti, “kriv “ je , kažu naši sagovornici Saša Aleksić, diplomirani grafički dizajner.

-Ja gledam da spojim umetnost i torte. Ono  što sam učio iz istorije umetnosti, gledam da spojim sa slatkišima. Ni jedna torta mi nije naporna i uživam u tome, objašnjava nam Saša , srećan što je  ovim povodom prvi put u Crnoj Gori.

Za Tatjanu  Videnović, iz  Udruženja “Ljubitelji torti”, susret sa djecom u Domu bio je emotivan. Srećna je što su bili dio dogadjaja koji je štićenicima uljepšao dan.

-Moja torta je sa slatkišima, bombonicama, čokoladnim kolačićíma. Morali smo da vodimo  računa jer je dug put i nismo smeli nešto prekomlikovano  dapravimo, zbog transporta.

Torte iz Svrljiga,  plijenile su poglede gostiju i domaćina. U  kvalitet su se uvjerili mnogi jer su ih domaćini počastili.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close