DruštvoIzdvojeno

TRAJEKTI OD SJUTRA PO REDUKOVANOM REDU VOŽNJE

Trajektni saobraćaj će se i dalje odvijati neprekidno 24 časa, ali u značajnoj mjeri redukovane frekventnosti, saopšteno je iz Pomorskog saobraćaja. Voziće jedan trajekt, na pun sat iz Kamenara, a pola sata iz Lepetana. Za hitne situacije, obezbjeđena je dežurna posada.

-U skladu sa opredjeljenjem Vlade Crne Gore o otvorenosti naših granica za robni promet, za nesmetano vršenje tranzita roba, kao i usljed potrebe za redovnom distribucijom roba unutar našeg tržišta, kompanija “Pomorski saobraćaj doo”, trajektni prevoz obavlja 24 sata neprekidno i to prvenstveno u funkciji podrške efikasnom prometu roba, kazali su iz Pomorskog saobraćaja.

Takav režim saobraćaja primjenjuju od samog početka uvođenja mjera koje su preduzete od strane nadležnih državnih organa, u cilju sprječavanja nastajanja i širenja zaraze virusom COVID-19.

-Imajući u vidu najnovije mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti sa jučerašnje sjednice, a koje se prvenstveno odnose na obustavu međunarodnog i međugradskog putničkog saobraćaja, osim u graničnim slučajevima, obavještavamo javnost da će kompanija i ubuduće obavljati trajektni saobraćaj neprekidno 24 časa, ali u značajnoj mjeri redukovane frekventnosti – kaže se u saopštenju.

Počev od sjutra ujutru, 26. marta od 6:00, u funkciji će stalno biti jedan trajekt tokom 24 sata, s tim da će polasci iz Kamenara biti na svaki sat računajući od punog sata (6:00, 7:00, 8:00, …), a polasci iz Lepetana na svaki sat računajući od pola sata (6:30, 7:30, 8:30, …), navedeno je u saopštenju.

Za sve hitne slučajeve kao što je snabdijevanje i dostava ljekova, hitna medicinska pomoć, hitne intervencije službi od javnog interesa, hitan prevoz osoba radi smejštaja u karantin itd, kompanija je obezbijedila posadu dežurstva i preuzima obavezu pravovremenog djelovanja kao da se radi o redovnim okolnostima.

-Za te slučajeve kontak telefon: 031/673 522 i 031/673 558. Uz nadu da ćemo što prije prevazići ovu pošast koja nas je sve zajedno snašla, svim građanima i poslovnim partnerima želimo da prije svega sačuvaju zdravlje – kazali su iz Pomorskog saobraćaja.

Tags

Povezane Vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Close