Друштво

TREĆA KOMISIJA POTVRDILA DA JE OŠ “MILAN VUKOVIĆ” BEZBJEDNA-JOŠ UVIJEK SE NE ZNA KADA ĆE POČETI NASTAVA

Učenici Osnovne škole “Milan Vuković” neće početi nastavu 1. septembra, a tačan datum biće poznat narednih dana, nakon sjednice Vlade i davanja saglasnosti ministra prosvjete Predraga Boškovića. 
Danas je održan sastanak Savjeta roditelja a kako nezvanično saznajemo, roditelji nisu saglasni da djeca budu raspoređena u ostale vaspitne ustanove od Sutorine do Kamenara, kako je glasila prvobitna preporuka Ministarstva prosvjete. Time bi djeci bio otežan nastavni proces, a putovanje do drugih škola, iako o trošku Ministarstva, nije pravo riješenje jer bi dosta vremena gubili u putovanju.
-Na sastanku smo informisani da su školsku zgradu od juna obišle tri komisije,  od kojih je prva ustvrdila da je riječ o klizištu pa je na osnovu njihovog nalaza Vlada naložila Ministarstvu prosvjete  da donese odluku o zatvaranju objekta stavljajući bezbjednost djece na prvo mjesto. Druga i treća komisija nakon izvršenih bušenja terena i drugih statičkih mjerenja zaključili su da nije riječ o klizištu već o slijeganju terena te će biti potrebno uraditi određene, manje sanacione radove, ali ne i zatvoriti objekat-kazao nam je jedan od roditelja.
Očekuju odluku ministra prosvjete Predraga Boškovića o tome kada i kako će biti obavljeni sanacioni radovi na školskoj zgradi, a sve će biti poznato nakon sjednice Vlade u četvrtak. Tek tada će biti poznato koliko će biti prolongiran početak nastavne godine.
Ni danas, uprkos obećanjima iz Ministarstva prosvjete, nismo uspjeli da dobijemo tražene odgovore o aktuelnoj problematici.
Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close