Друштво

Treći, završni maskenbal 47. Praznika mimoze

Očekivano: defile  u  Institutu Igalo  otvorili su i na trećem, završnom maskenbalu Praznika mimoze – hercegnovska Gradska muzika i mažoretke. A  onda je slijedilo neočekivano i lijepo iznenađenje, budvanska maska „Februarsko ćeranje“, pa još oko 200  razigranih ljudi u najrazličitijim kostimima i ulogama. Zasvirao je i zapjevao „Stari kapetan“ pa Petar Grašo.  Gosti, a među njima i članovi delegacije iz Rijeke sa kapom njihovog karnevala, kraljicom ove manifestacije i maskom „Ćiketi“, napravili su veseli koloplet muzike, igre i pjesme  koji nije prestajao do kasno u noć.

Duplo je veći bio fond nagrada na završnom maskenbalu nego na prethodnim, a  najbolje su bile maske: Vratiće  se Valter, Putin je Bog, Ćiketi – pingvini iz Rijeke…

Direkcija Praznika mimoze nagradila je za kontinuirano učešće na ovogodišnjim maskenbalima volontere Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“,  maske Marsovci, Vile i Arlekini. Nagrađeni su i autori maski U ime oca i sina, Čarli Čaplin, Februarsko ćeranje, Očajne domaćice, Ministarka sa 3+ djece, Vuk Karadžič, Rimski bogovi.

Utisci su bili nepodijeljeno dobri,  Riječani i Budvani su rekli da se sjajno provode u Novom, a Petar Grašo da mu je čast pjevati na ovakvoj manifestaciji i za ovakvu publiku. Uz  brojne pohvale bili su naravno  zadovoljni i organizatori.

Maskenbal je prošao, ali feštama nije kraj, danas je planirano suđenje karenvalu i još jednom koncert na trgu, sa nama će biti Petar Grašo.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close