Култура

TRI NVO IZ HERCEG NOVOG U PROJEKTIMA KOJE FINANSIRA MINISTARSTVO KULTURE

U Ministarstvu kulture danas (ponedeljak, 11. novembar) je upriličeno svečano potpisivanje ugovora o sufinansiranju projekata nevladinih organizacija u oblasti kulture i umjetnosti, među kojima su i tri koje, kao partneri ili samostalno, realizuju hercegnovske NVO.

NVO “Urban Nova” učestvuje u projektu „Ženska nezavisna kulturna mreža – istraživanje i umrežavanje“, koji realizuje NVO “NOVA Centar za feminističku kulturu” Podgorica, za koji je Ministarstvo odobrilo  10 994 eura. NVO “Sinergija” učestvuje u projektu „Zaštita i prezentacija kulturne baštine nikšićke Župe“ koji realizuje NVU “Nikšićki potomci bratsva Čvorovića”, za koji je opredijeljeno 8 221,60 eura. NVO “Omladinski kulturni centar” Herceg Novi dobiće od Ministarstva 8 180 eura za projekat „N.O.I.S.E. – doprinos aktivnom učešću mladih na nezavisnoj kulturnoj sceni“.

Ministarstvo će sa ukupno 357 728,20 eura finansirati 36 najbolje ocijenjenih projekata nevladinih organizacija na konkursu „Podignimo zavjesu nezavisne kulturne scene“, na kome su učestvovale 173 organizacije sa ukupno 176 prijavljenih projekata.

Foto: Monistarstvo kulture

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close