ДруштвоИздвојено

ТРОМЈЕСЕЧНO ОДГАЂАЊЕ ОТПЛАТЕ КРЕДИТА БАНКАМА ТРАЖИЛО 30 ХИЉАДА КЛИЈЕНАТА

На адресе седам банака које послују у Црној Гори стигло је за кратко вријеме 30 хиљада захтјева за одгађање отплате кредита  у трајању од три мјесеца. Банке су мораторијум  омогућиле привреди и грађанима због пандемије корона вируса.

Само Ерсте банка примила је  протеклих  дана 6.200  захтјева. Хипотекарној банци се   до јуче у 16 сати обратило  шест хиљада  клијената, од  чега је 94 одсто  грађана. Адико банка примила је  5.519 захтјева, а само су четири стигла од привредних субјеката. Слични су и подаци из Црногорске  комерцијалне банке којој се обратило  4.390 клијената. НЛБ банка евидентирала је   3.650 захтјева од грађана а  90 од  привредника. Ловћен банци се  обратило 1.500 грађана и 300 правних лица. У Подгоричкој,  раније  Социете банци, због више канала за пријаву мораторијума,  нису имали  тачан број пристиглих захтјева.

Из свих банака  апелују да клијенти не долазе у филијале, већ да се банци обраћају електронски како би се смањио ризик од ширења вируса. Ова мјера предострожности углавном је испоштована и већина захтјева је пристигла путем  имејл адреса које су отвориле све банке на својим званичним интернет страницама.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close