ДруштвоТуризам

TURISTI IZ SKANDINAVIJE STIGLI U CRNU GORU

 

Na Aerdrom Tivat juče su, posredstvom turoperatora TUI Nordic, stigla prva tri aviona iz Kopenhagena, Helsinkija i Stokholma sa preko 400 putnika.

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije, 21.maja je prvim letom iz Kopenhagena stiglo 146 gostiju, iz Helsinkija 121 i iz Stokholma 142 gosta. Rotaciji ova tri leta od 14. juna pridružiće se i letovi iz Osla.

– Imajućí u vidu značaj otvaranja ovog trzišta, Nacionalna turisticka organizacija je u saradnji sa Lokalnom turističkom organizacijom Tivat, za prve goste pripremila svečani doček, uz kulturno umjetnički program i degustaciju domaćih specijaliteta.

TUI Nordic je ove godine u svoju ponudu uvrstio posebne aranžmane za Crnu Goru, i u periodu od sredine maja do oktobra, u saradnji sa partnerima iz naše zemlje, direktnim čarter letovima dovodiće turiste iz četiri nordijske zemlje: Švedske, Norveške, Danske i Finske. Letovi TUI Nordic-a za Crnu Goru obavljaće se jednom sedmično iz gradova Štokholm, Oslo, Kopenhagen i Helsinki.

Jedan od vodećih hotelskih sistema u Crnoj Gori – Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ koja ima široko razrađenu lepezu emitivnih tržišta Evrope, za ovu godinu ima ugovorenu saradnju sa ispostavom grupacije TUI za Nordijske zemlje.

– Prvim letovima je iz pomenutih gradova u hotele „Slovenska plaža“, „Aleksandar“, „Mogren“, „Castellastva“ i „Palas“  stiglo preko 300 gostiju, a više od polovine će biti smješteno u hotelu „Aleksandar“ u Budvi. Ovaj hotel  će u tekućoj turističkoj sezoni funkcioniti prema konceptu Blue star hotela i shodno ugovorenoj saradnji sa touroperatorom TUI Nordic primaće goste do početka oktobra. Pored HG „Budvanska rivijera“ u kojoj će biti smještena većina gostiju, TUI Nordic ima ugovor sa još 15-ak hotela duž crnogorske obale u kojima će gosti boraviti prilikom posjete Crnoj Gori, navedeno je u saopštenju NTO CG.

fotografija: Radio Tivat

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close