ИздвојеноТуризам

TURISTIČKI FORUM OKUPIO PREDSTAVNIKE 20 AGENCIJA I TUROPERATORA IZ REGIONA I RUSIJE

Turistički forum organizovan u sklopu „Praznika momoze“ okupio je u Institutu „Igalo“ predstavnike više od dvadeset agencija i turoperatora iz regiona i Rusije. Organizator ovog skupa je gradska Turistička organizacija. Direktor Pavle Obradović kaže da je cilj osim razmjene iskustava i kontakata među učesnicima i promovisanje hercegnovskog zimskog turizma.

-Mnogo je još predispozicija koje moramo iskoristiti, kaže Obradović, a kvalitet ponude dodatno podižu kompleksi Luštica Bey ,Porto Montenegro i  Portonovi.

Obradović je zadovoljan do sada realizovanim programima na „Prazniku mimoze“. Ističe da gosti pa i Novljani koji su uz mimozu pola vijeka, hvale festival, ali je on uvjeren da postoji još potencijala koji mogu unaprijediti ovu manifestaciju.

Prema njegovim riječima posebnu pažnju će uz promovisanje ljetne sezone ove godine posvetii vansezonskom periodu.

-U aprilu to su programi HAPS –a a septembru, kada je vrijeme još vantastično možemo osmisliti i nove sadržaje, uvjeren je Obradović.

Blagojče Penov predstavnik agencije Atlantik turs iz Skoplja kaže da je na skupovima poput ovog u Herceg Novom najvažnije uspostavljanje kontakata između domaćina i agencija koje dovode goste u Herceg Novi.Preko njegove agencije na „Praznik mimoze“ su stigle dvije grupe gostiju, za otvaranje festivala i povodom 8. marta. Treća grupa planirana je za završetak praznika.

-Interesovanje za dolazak u Herceg Novi bilo je zaista veliko,tražilo se mjesto više.Moja agencija je specijalizovana za ture do Grčke ali sada želimo da proširimo ponudu posebno na Boku odnosno Herceg Novi.

Vid Bratovž rukovodilac agencije Nata international koja radi punih 27 godina u Ljubljani kaže da su prve,izuzetno uspješne kontakte sa hercegnovskom Turističkom organizacijom  ostvarili na sajmu turizma u Ljubljani.Prvi put je u Crnu Goru Bratovž došao 1968. godine,a goste je najčešće dovodio u Budvu.Prema njegovim riječima grupe gostiju iz Slovenije nikada nisu prespavale u Herceg Novom,a nisu organizovano dolazili na Praznik mimoze.

– Sada ćemo i jedno i drugo sigurno promjenit.Prijatno me iznenadila promocija Herceg Novog na sajmu u Ljubljani,takođe i ponuda ovog grada za ljeto 2019.Planiramo da napravimo posebnu reklamu za Herceg Novi i za njegovo jako interesantno zaleđe.

Slovenci sada najviše ljetuju u Hrvatskoj, jer je blizu.Moj zadatak biće da razbijemo predrasudu da je Crna Gora daleko. Do Herceg Novog se ustvari jednostavno stiže autobusom ali i avionom što nam ostavlja mogućnost za sklapanje dobrih aranžmana, kaže gost iz Slovenije.

Lilija Lik iz Sant Peterburga kaže da postoji pet razloga koji ljude natjeraju da određenu destinaciju izaberu kao cilj svoga putovanja ona je za Herceg Novi našla barem osam.

-Crnu Goru doživljavam kao snažnu, jaku ženu a Herceg Novi je dostojan suprug. Klima, hrana, priroda, u tandemu čine ih neprevaziđenim i jedinstvenim.Prednosti Herceg Novog su bezbjednost,ekologija,klima ,zdrava hrana a vaš brend su dobri ljudi,takvih nema u svijetu.Posebno su mi interesantne stepenice,iako ih ja ne volim.Voljela bih, a čini mi se i  dobar dio turista da imate pokretne stepenice ili rikše .Moja agencija dosta sarađuje sa zainteresovanim turistima u Finskoj,Švedskoj i Estoniji. Sigurna sam da i na tom tržištu, u hladnim zemljama ima onih koji bi rado došli u sunčani Herceg Novi i grad koji ima dosta dobrih festivala kaže Lilijana Lik.

Prvi put su na turističkom forumu ponudu predstavili iz Agencije za zaštitu i razvoj Orjena. Direktorka   objašnjava da su učesnici foruma juče obišli Vrbanj, Avanturistički park i Žljebe i da odlaze puni dobrih utisaka.To će prema njenim rječima biti dodatni motiv za osmišljavanje ponude pred novu turističku sezonu.

Vitorović kaže da će Avanturistički park raditi od aprila a ulaz će biti slobodan do 1. maja. Do  15. juna imaće predsezonski cjenovnik ali će i u tom  i u periodu pune sezone cijene ulaznica biti promotivne i niže nego u sličnim objektima u okruženju.

Među prioritetnim zadacima u Agenciji su razvoj vizitorskog centra,postavljanje info punktova, a u budućnosti i smještajnih kapaciteta. Sve će biti dopunjeno,kako kaže Vitorović zanimljivim sportsko zabavnim programima poput boćanja na Orjenskom sedu,ali i formiranjem mini sankališta na Orjenu.

Na Turističkom forumu  učestvovali su gosti iz Beograda, Valjeva, Kragujevca, Zrenjanina, Skoplja, Ljubljane,  Maribora,  Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Bosanske Gradiške u Bijeljine, St Peterburga.

Učesnici foruma  osim zaleđa obišli su i gradske znamenitosti, a pored hercegnovske TO  i Agencije za zaštitu i razvoj Orjena ponudu  su predstavili Institut “Igalo” kao i hoteli ACD, Lazure, Fiamanti i drugi. Odziv  privatnih izdavaoca bio je zanemarljiv.

 

 

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close