ИздвојеноКултура

U GRADSKOJ BIBLIOTECI OD SUBOTE (12. OKTOBAR) POČINJU PROGRAMI ZA DJECU

Iz hercegnovske Gradske biblioteke i čitaonice  podsjećaju da od subote, 12. oktobra  nastavljaju  već tradicionalne  programe  za najmlađe „Igrom do knjige“,  namjenjen  djeci  uzrasta do 8 godina  od 10 do 10 i 45,  a „Čitam, maštam, stvaram“   za mališane  od 9 do 12 godina, od 11 do 12 sati.

Programi su  besplatni , a iz gradske Biblioteke poručuju da su njihova vrata za djecu i školarce širom otvorena.  Čekaju ih junaci iz bajki, drugari iz priča.Magijom ljubavi i mašte pozivaju na putovanje u neobičnu zemlju knjiga  koja traje uprkos činjenici da djeca danas manje čitaju nego prethodne generacije  i uprkos izazovima moderne tehnologije.

Da bi knjigu  učinili još  prijemčivijom i prisutnijom u dječjem odrastanju u Gradskoj biblioteci i čitaonici već godinama organizuju  programe „Igrom do knjige“ i „Čitam, maštam, stvaram“,  za Svjetski dan knjige za djecu – 2. april između ostalog omoguće za sve mališanje  besplatno učlanjenje i obezbjede godišnju članarinu. Na Trgu od knjige organizuju Dječiji dan, za prvake  je osmišljen program  “Prvi put u biblioteci”  a ne zaboravljaju ni “Svjetski dan poezije”, “Međunarodni dan knjige za djecu” kao ni   literarni konkurs za srednjoškolce “Otvori knjigu, otvori svijet.”

Bibliotečka praksa potvrđuje da su prva iskustva sa knjigom i čitanjem,  formirana u  najranijem djetinjstvu,  odlučujući faktor u sticanju čitalačkih navika. Otud su i sve ove dobro osmišljene aktivnosti  hercegnovske Biblioteke  izuzetno  važne.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close