Друштво

U HERCEG NOVOM OBILJEŽENA EVROPSKA NEDJELJA MOBILNOSTI

Evropska nedjelja mobilnosti obilježena je u Herceg Novom, vožnjom bicikala i rolšua (rolera) sugrađana, omladinaca PVK „Jadran“ i predstavnika lokalne samouprave, od Titove vile do Škvera. Radi se o godišnjoj kampanji o održivoj urbanoj mobilnosti, koja se u Evropi obilježava od 16. septembra.

Početku ove eko trke prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, savjetnica predsjednika Opštine Tamara Vujović i sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, koji su učesnike trke potom dočekali na Škveru, gdje je i nastavljeno druženje.

Vujović je poručila da Herceg Novi ove godine, sa još 3000 gradova, obilježava događaj koji za cilj ima promociju i podizanje svijesti o ekološki održivoj mobilnosti, odnosno korišćenju alternativnih vidova prevoza.

-Ovo je jedan mali doprinos Evropskoj nedjelji mobilnosti, ali i podsjećanje da sve ono što radi pojedinac, ima efekta na globalni plan. Od onoga kako mi živimo i ponašamo se prema životnoj sredini, sjutra će zavisiti cijela naša planeta, kazala je Vujović i dodala da lokalna samouprava radi na Strategiji razvoja saobraćaja u Herceg Novom, u kojoj će posebna pažnja biti usmjerena na pješačke i biciklističke staze, uz poboljšanje protoka saobraćaja kroz grad.

Prema riječima sekretara Klasića, Opština Herceg Novi će nastavi sa podrškom ovoj i sličnim akcijama, uz očekivanje još više učesnika i različitih vozila koja su ekološki održiva.

Povodom obilježavanja Evropske nedjelje mobilnosti, ulaz u Avanturistički park na Vrbanju biće u nedjelju 22. septembra besplatan za mlađe od 18 godina, čime se i Agencija za razvoj i zaštitu Orjena uključuje u akciju, koju u Herceg Novom organizuje Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport u saradnji sa lokalnom upravom.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close