Култура

U HERCEG NOVOM POČELO SNIMANJE IGRANOG FILMA “ELEGIJA LOVORA”

U Institutu “Dr Simo Milošević” snimljeni su prvi kadrovi prvog dugometražnog filma Dušana Kasalice, u kome glumi i dvoje Novljana.

Početkom aprila u Igalu i Herceg Novom je otpočelo snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma “Elegija lovora”, prema scenariju i u režiji mladog crnogorskog autora Dušana Kasalice, objavljeno je na stranici Filmskog centra Crne Gore.

– Filip, u interperetaciji Frana Lasića, uglađeni je univerzitetski profesor koji odlazi sa suprugom na odmor. Nakon nekoliko dana provedenih u ugodnom, monotonom ambijentu hotelske banje, njihov naizgled idealan brak se završava. Čini se da Filipov život propada, ali okovan samopouzdanjem, on svaku novu situaciju u životu prihvata sa neobičnom lakoćom. Filip bježi od problema u malo selo i duboku šumu, gdje će sresti majku i zaljubiti se u djevojku koja je nekada bila zmija. 

U “Elegiji lovora” igraju i članovi Hercegnovskog pozorišta Lidija Petrone i Zoran Trojanović, a u glumačkoj ekipi su i Savina Geršak, Nikolina Bogdanović, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Draginja Voganjac i Lidija Kordić.

– Direktor fotografije je Igor Đorđević, scenografkinja i kostimografkinja Natalija Vujošević, snimatelj zvuka Luka Barajević, dok su producenti Jelena Angelovski i Ivan Salatić. Projekat je razvijan u okviru prestižnih platformi “Script Station” tokom filmskog festivala Berlinale i “CineLink” u Sarajevu.

“Elegija lovora” nastaje u produkciji “Meander Filma”, uz podršku Filmskog centra Crne Gore.

Tags

Повезане Вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close