IzdvojenoTurizam

U HOTELU LAZURE ZADOVOLJNI POSTSEZONOM, REZERVACIJE I ZA OKTOBAR

U kompleku Lazure bilježe dobru posjetu  gostiju u postsezoni. Za sada nema najava za skraćenje boravaka ili otkazivanja rezervacija gostiju iz Srbije.    

Kako je za RT HN izjavio menadžer hotela u Meljinama Marin Radojević, trenutna popunjenost je preko 80 odsto:

  – Ukoliko se ovaj trend nastavi, septembar će se pokazati kao bolji mjesec od avgusta, za nekih 15 odsto. Struktura gostiju pokazuje da  najviše je iz Bjelorusije Ukrajine. Sve više je domaćih  i gostiju iz Srbije i regiona. Prilično smo zadovoljni tako da se septembar pokazao mnogo bolji od projekcija koje smo imali u avgustu, ocijenio je Radojević.

S obzirom na činjenicu da su iz Srbije pozvali svoje državljane da se vrate u zemlju do petka  , zbog aktuelne situacije sa  korona virusom, za sada nema  izmjena plana  gostiju iz Srbije što se tiče boravka u hotelu:

–  Nisu najavili da će ranije otići, da će skratiti svoje boravak kod nas. Dolazne rezervacije koje imamo iz Srbije za budući period , ostale su aktivne. Za sada nemamo evidentiranih otkaza. Jeste primjetna doza nerazumijevanja i nejasnoća vezano za odluku nadležnih vlasti iz Srbije,tako da je za očekivati da može doći do manjeg pada rezervacija ili skraćenja boravaka u hotelu. U ovom trenutku u razgovoru sa našim gostima,  ne osjećamo nikakve promjene da se može desiti  tokom ove ili naredne nedjelje. Jer, koliko smo mogli da ispratimo dosta su nejasni ti pozivi i instrukcije za državljane  iz Srbije, tako da nisu proizveli neki efekat panike i žurnog vraćanja ka Srbiji od strane tih gostiju, ocijenio je Radojević.

On je kazao da je za budući period teško prognozirati kako će biti, da je vrlo neizvjesno, ali su potpuno spremni  za oktobar i novembar, po pitanju broja radnika i sistema rada:

– Imamo za oktobar i neke grupne najave i prilično se radujemo dolasku oktobra. Što se tiče kapaciteta radićemo maksimalno  na tome da imamo što više rezervacija,  jer to sigruno ide nama  u korist i mislim da je to interes grada i države, kako bi sezonu održali koliko je moguće dužom i održivom, konstatovao je menadžer hotela Lazure.  

FOTO: LAZURE HOTEL&MARINA               

Tags

Povezane Vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Close